svētdiena, 2013. gada 6. oktobris

UZRUNA BĒRNIEM: Lēmums

foto no interneta resursiem
Basketbola bumba un notis, tās ir divas lietas, kuras spēlēja nozīmīgu lomu Lauras dzīvē. Lielākā daļa Lauras klasesbiedreņu bija sākušas iet uz basketbola treniņiem. Laurai patika volejbols un viņa vēlējās pavadīt laiku kopā ar savām draudzenēm, bet viņa jau vairākus gadus gāja uz klavierspēles nodarbībām. Jaunie basketbola treniņi bija tieši tajā pašā laikā, kad klavierspēles nodarbības. Basketbola treniņi paņemtu Laurai to laiku, kas būtu nepieciešams, lai trenētos klavierspēlē. Laura nekādi nevarēja nodarboties ar abām šīm lietām....

Ko gan vajadzēja viņai darīt? Vai viņai vajadzēja beigt spēlēt klavieres un sākt trenēties basketbolā ar savām draudzenēm? Vai arī Laurai vajadzēja turpināt to lietu, kuru bija iesākusi – klavierspēli? Beidzot Laurau ienāca prātā kāda ideja. Viņa apsēdās pie galda un uz baltas lapas novilka līniju, vienā galā uzrakstot “basketbols” otrā “klavierspēle”. Zem virsraksta “basketbols” Laura uzrakstīja visus ieguvumus, ko viņa saņemtu trenējoties basketbolā un otrā lapas pusē meitene uzrakstīja visus “klavierspēles” ieguvumus. Pēc tam Laura kārtīgi apdomāja abu šo nodarbību plusus un mīnusus un viņa bija gatava izlemt.
Arī Tev dzīvē ir jāpieņem grūti lēmumi. Pats svarīgākais lēmums ar kuru Tu iespējams vēl tikai saskarsies  -  sekot vai nesakot Jēzum? Iespējams tu pie sevis domā: “Ai, tas jau ir viegls lēmums. Protams, ka ir jāseko Jēzum!” Bet Jēzus mūs ir brīdinājis, ka neviemēr būs viegli Viņam sekot. Vai tu izvēlies sekot Jēzum, pat ja tas nozīmē, ka vienmēr nevarēsi darīt to ko dara tavi draugi? Vai tu izvēlēsies sekot Jēzum, pat ja Viņš Tevi aicinās pārcelties uz citu zemi un būt par misionāru? Vai Tu izvēlēsies sekot Jēzum, ja tas nozīmē, ka tev nebūs milzīga māja un lepna mašīna, jo Jēzus tevi aicinās dalīties ar to, ko Viņš Tev ir devis?


Jēzus ir teicis “Kas man grib nākt pakaļ, tas lai aizliedz pats sevi, lai ņem savu krustu un lai staigā man pakaļ.” (Marka 8:34) Uz kurieni Jēzus aiznesa savu kurstu? Uz Golgātas kalnu. Pie tā krusta Jēzus atdeva savu dzīvību, lai Tu varētu mūžīgi dzīvot. Kad mēs izvēlamies nest savu krustu, tas nozīmē, ka esam gatavi atdot visu, lai sekotu Jēzum. Vai Tu esi pieņēmis šo lēmumu? Vai Tu seko Jēzum?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...