otrdiena, 2013. gada 1. oktobris

UZRUNA BĒRNIEM


foto no interneta resursiem
Šorīt uzruna bērniem būs par kādu lietu, kuru tu katru dienu lieto vismaz divas reizes. To ir daudz tavā virtuvē un ir diezgan grūti bez tās ieturēt marlīti. Kā tev šķiet par ko es runāju?
Par krūzēm! Šodien man līdzi ir vairākas krūzītes, kuras palīdzēs mums saprast kādus zēnus un meitenes Dievs vēlas redzēt, lietot un svētīt.


ÜŠī ir pirmā krūze, vai redzi, kas tai ir neparasts? Šai krūzei nav osas. No šādas krūzes nevar padzerties tēju, neapdedzinot pirkstus. Kaut kas ļoti svarīgs tai pietrūkst, bez kā tā ir nederīga. Līdzīgi arī, ja tu netici Jēzum Kristum, tad arī Tev kaut kas ļoti nozīmīgs vēl pietrūkst.

Ü Un kāda ir šī krūze? Tai ir plaisas un pat caurums. Ja tu tajā ielietu ūdeni, tad tas izlītu ārā un tu to nevarētu padzerties. Tas liek domāt par zēniem un meitenēm, kuri svētdienās atnāk uz baznīcu, uz Svētdienskolu/Klubu 46, viņi it kā ir dzirdējuši, ko mācītājs un skolotāji stāsta, bet viss izlīst ārā, jo viņi neklausās uzmanīgi, necenšas atcerēties un vissvarīgākais – necenšas dzīvot pēc Bībeles patiesībām.

Ü Kā tev patiktu dzert no šīs krūzes? Tā ir netīra, to vajag izmazgāt pirms to lieto. Un tas ir tas, ko Bībele saka par mums, ka mēs visi esam grēkojuši, mēs visi esam netīri un mums visiem ir jātop notīrītiem. Vienīgais, kurš var notīrīt cilvēkus no viņu grēkiem ir Jēzus Kristus.

Ü Un te ir vēl viena krūzīte – tai nav plaisu vai caurumu, tai ir osa un tā ir tīra. Šī ir laba krūze, lai no tās dzertu. Lai krūze būtu derīga, to vajag ar kaut ko piepildīt, piemēram, tajā ir jāielej ūdens vai tēja, lai tā pildītu savu uzdevumu un no tās varētu padzerties. Tukša krūze diez ko labi nepalīdzēs, ja tu gribēsi padzerties.

Vai Tu zināji, ka tad, kad cilvēks sāk ticēt Jēzum Kristum kā savam Glābējam, tad, līdzīgi kā krūze, viņš tiek piepildīts piepildīts? Tu tiec pie pildīts ar Svēto Garu, Viņš sāk mājot tevī un dod tev spēku būt par svētību citiem zēniem un meitenēm, kuri vēl nepazīst Jēzu. Tad tu esi kā šī krūze un tu nes dzīvības ūdeni citiem.

Vai zini, kas ir pats labākais? Šīs saplēstās krūzes visticamāk ir jāmet ārā, jo diez vai tās var labi salabot, taču Dievs uz cilvēkiem skatās citādāk – Viņš salauztus un netīrus cilvēkus, nevis aizmet projām, bet dod iespēju tapt atjaunotiem un tīriem Jēzus Kristus spēkā.


Vai Tu esi līdzīgs šai krūzei? Ja, nē, tad meklē un lūdz Jēzu Kristu, ieaicini savā dzīvē un ļauj, lai Svētais Gars tevi piepilda!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...