otrdiena, 2014. gada 21. janvāris

UZRUNA BĒRNIEM: Stafete



Vai Tev patīk sporta stundās piedalīties skriešanas sacensības? Vai varbūt Tev patīk skatīties kā skrien citi? Vai esi kādreiz televīzijā skatījies skriešanas stafetei Olimpiskajās spēlēs?
Skriešanas stafetē piedalās komanda, kurā ir 4 skrējēji. Pirmajam skrējējam rokās ir stafetes kociņš. Atskan starta signāls un skrējējs skrien savu daļu no kopējās distances (100, 200 vai 400 metrus); viņa distances beigās gaida nākošās skrējējs no viņa komandas, kuram ir jāpadod stafetes kociņš. Tālāk otrais skrējies to padod trešajam un trešais savukārt ceturtajam, kurš finišē. Ir ļoti svarīgi precīzi padot stafetes kociņu tā, lai tas nenokristu zemē, jo tad vairs nebūs iespējams uzvarēt.


Šodien es vēlos tev pastāstīt par pašu garāko stafeti pasaules vēsturē. Šajā stafetē piedalās tūkstošiem cilvēku un tā ilgst nu jau aptuveni 2000 gadus. Ja Tu tici Jēzum Kristum kā savam Glābējam, tad arī Tu piedalies šajā stafetē!
Pēc tam, kad Kristus nomira pie krusta, vēlāk augšāmcēlās un atgriezās debesīs, Kristus uzrunāja vīru vārdā Pāvils, kurš pavisam nesen bija sācis ticēt Viņam. Kristus uzticēja viņam uzdevumu kā savam sekotājam- piedalīties stafetē. Tas, kas Pāvilam stafetē bija jānes nebija stafetes kociņš, bet gan Evaņģēlijs – vēsts par Kristus mīlestību un glābšanu, un tā jānodod tālāk citiem.
Pāvils nodeva stafetes kociņu tālāk daudziem citiem, arī jauneklim vārdā Timotejs un uzdeva viņam to atkal nodot tālāk citiem un tie citi atkal citiem un tā uz priekšu.
Un arī mums šodien šeit ir tas pats stafetes kociņš – Evaņģēlija vēsts. Vai Tu jau esi saņēmis stafetes kociņu? Vai Tu piedalies šajā stafetē, kas izmaina katra dzīvi un paver ceļu uz mūžību kopā ar Dievu? Ja nē, tad šodien gan maziem, gan lieliem būs iespēja, mācīties no Dieva Vārda un iepazīt Kristu.
Tiem no mums, kuri jau piedalāmies stafetē, mums ir uzdots ļoti svarīgs uzdevums – padodot tālāk atkal citiem stafetes kociņu, lai pēc iespējas daudziem ir iespēja iepazīt Kristu un Viņa žēlastību.


Adaptēts pēc Pass it On, Sam Doherty „Bible Talks for  Children”

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...