trešdiena, 2014. gada 5. marts

UZRUNA BĒRNIEM: Cilvēku zvejnieki

foto no interneta resursiem
Vai Tu esi kādreiz makšķerējis? Vai tev patīk makšķerēt? Ja tu kādreiz esi makšķerējis, tad zini, cik liels ir prieks, kad beidzot izdodas noķert kādu zivi. Viena laba lieta par makšķerēšanu ir tā, ka nav svarīgi vai tu esi jauns vai vecs, zēns vai meitene, jo ikviens var makšķerēt.

 Lai tu būtu labs makšķernieks, tev ir nepieciešama labs makšķerēšanas inventārs, laba makšķere. Tev nekas pārāk labs nesanāktu, ja tu paņemtu makšķerauklu, piesietu tai āķi un otrā galā koka zaru un gribētu šādā veidā noķert daudz zivju. Ja tu nopietni gribi makšķerēt, tad tev ir nepieciešama kārtīga makšķere.
 Nākošā lieta, lai tu būtu labs makšķernieks, tu nevari tikai pļāpāt ar saviem draugiem par makšķerēšanu vai šķirstīt žurnālus par makšķerēšanu un cerēt, ka tev izdosies kaut ko nomakšķerēt. Tev ir jādodas turp, kur ir zivis, lai varētu kādu noķert.
 Un visbeidzot, ja tu gribi, lai tev padotos makšķerēšana, tev ir jāiemācās būt pacietīgam. Dažreiz ir jāgaida ļoti, ļoti ilgi, līdz kāda zivs pieķeras, tāpēc daudzi cilvēki atmet makšķerēšanu, ja uzreiz neizdodas noķert lielu zivi.
Kādu dienu Jēzus gāja gar ezeru un ieraudzīja divus brāļus, Pēteri un Andreju. Jēzus zināja, ka viņi sev iztiku nopelna ar zvejošanu. Jēzus viņiem teica: „Nāciet man līdzi, Es jūs darīšu par cilvēku zvejniekiem”. Vai tu zini, ko viņi izdarīja? Tie tūdaļ atstāja savus tīklus un sekoja Jēzum. Viņi atsaucās Jēzus aicinājumam un paklausīja.
Jēzus vēlas, lai arī mēs - Tu un es, būtu cilvēku zvejnieki. Tas nozīmē, ka Jēzus vēlas, lai mēs citiem stāstītu par to, mīlestību un žēlastību, kuru esam no Jēzus piedzīvojuši un, lai arī citiem ir iespēja to piedzīvot.
 Lai būtu par cilvēku zvejniekiem, tev ir nepieciešams atbilstošs inventārs, šoreiz tā nav makšķere, bet gan Bībele. Tev ir jāzina, kas ir rakstīts Bībelē, jābūt gatavam tam paklausīt un jāmāk pastāstīt tālāk citiem.
 Lai būtu par cilvēku zvejnieku, tu nevari tikai lasīt Bībeli un runāt par cilvēku zvejošanu. Tev ir jādodas tur, kur ir cilvēki un jāpastāsta viņiem par Jēzu.
 Un visbeidzot – mums visiem ir jāmācās būt pacietīgiem. Visi, kuriem mēs pastāstīsim par Jēzu, nesāks uzreiz ticēt. Daži pat negribēs pilnīgi neko par Jēzu dzirdēt, bet mēs nedrīkstam padoties. Mums ir jāturpina stāstīt par Jēzu un Jēzus parūpēsies par pārējo.
Ja Tu domā, ka makšķerēšana ir aizraujoša un esi piedzīvojis prieku par nomakšķerētu zivi, tad iedomājis, kādam ir jābūt priekam tad, kad tu kādam citam vari pastāstīt par Jēzu Kristu un viņš iepazīst Jēzu un pieņem par savu Pestītāju!



Adaptēts pēc Fishing for People http://www.sermons4kids.com/fishing4people.htm

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...