ceturtdiena, 2014. gada 27. marts

UZRUNA BĒRNIEM: Sabats


Pirms kāda laika, bija vairākas siltas, saulainas un pavasarīgas dienas un droši vien, ka kādi no jums jau redzēja pirmos pavasara vēstnešus – sniegpulkstenītes un kādi pat bija paspējuši ieraudzīt arī pirmos tauriņus. Vēl vieni siltā laika vēstneši ir skrējēji. Vai esi pamanījis, ka aizvien vairāk uz ielām un parkos var redzēt cilvēkus sporta drēbēs, kuri skrien?


Bieži skrējējiem līdzi ir mūzikas atskaņotāji un austiņās viņi klausās mūziku. Šādā mazā mūzikas atskaņotājā iekšā ir iebūvētā baterija, kura dod enerģiju šis aparātam spēlēt mūziku, taču tā ik pa laikam ir jāuzlādē. Lai to izdarītu mūzikas atskaņotājs ir jāpieslēdz pie elektrības. Ir ērti ar šādu mazu aparātiņu klausīties mūziku, taču no tā nav nekāda labuma, ja tas ir izlādējies, ja tam nav enerģijas. Tad tas nevar pildīt to funkciju, kam tas ir paredzēts, proti, atskaņot mūziku.

Līdzīgi kā mūzikas atskaņotājiem arī cilvēkiem ir jāuzlādējas, jāatgūst enerģija. Tas neattiecas tikai uz skrējējiem, bet uz visiem cilvēkiem. Mums katram ir savi uzdevumi, nodarbības un darbiņi, kas pa nedēļu ir jāpadara, bet ja mēs pietiekami neatpūšamies, tad drīz pienāk brīdis, kad vairs nav vajadzīgās enerģijas, lai darbotos.

Un ne jau tikai mūsu fiziskajam ķermenim vajag laiku, lai atpūstos, atjaunotu spēkus un uzņemtu enerģiju, bet arī tavam garam ir nepieciešama garīgo bateriju uzlādēšana. Dievs ir mums skaidri pateicis, ka vienai nedēļas dienai ir jābūt atpūtas dienai, Vecās Derības laikā to sauca par Sabatu, mums tā ir svētdiena, diena, kad Kristus augšāmcelās.


Svētdienā cilvēki nestrādā, Kristus sekotāji pulcējas baznīcā, lai atjaunotu spēkus – lai klausītos no Dieva Vārda, lai slavētu Dievu ar dziesmām, lai lūgtu un arī kalpotu cits citam. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...