piektdiena, 2014. gada 4. aprīlis

UZRUNA BĒRNIEM: Mīliet savus ienaidniekus


Par ko tu iedomājies, ieraugot sirdi? Droši vien lielākā daļa uzreiz iedomās par mīlestību. Ko tu mīli? Vai tu mīli savus vecākus? Vai mīli brāļus un māsas? Kā ir ar draugiem? Ir tik viegli mīlēt šos cilvēkus, jo viņi tevi mīl!


Vai tu pazīsti kādus bērnus, kuri ir nejauki pret tevi? Varbūt tu zini kādu puiku, kurš starpbrīžos grūstās vai iesit? Vai esi piedzīvojis, ka kāds pasaka kaut ko nejauku un nepatiesu par tevi? Vai tu mīli arī šos bērnus? Iespējams tu brīnies par to, ko es jautāju un pie sevis domā – vai tad ir jāmīl tie cilvēki, kuri ir nejauki, kuri izturas slikti pret mani? Paklausīsimies, ko Jēzus ir teicis par šo.
Kādu dienu Jēzus uzkāpa kalnā un sāka mācīt daudz cilvēku. Šo Jēzus mācību mēs saucam par „Kalna svētrunu”. Jēzus runātais radīja lielu izbrīnu cilvēkos. „Jūs esat dzirdējuši, ka ir sacīts: tev būs savu tuvāku mīlēt un savu ienaidnieku ienīst,” teica Jēzus. „Bet Es jums saku: mīliet savus ienaidniekus un lūdziet Dievu par tiem, kas jūs vajā.”
Kāpēc gan būtu jāmīl ienaidnieki? Jēzus teica, ka mīlot savus ienaidniekus, mēs uzvedamies kā Dieva bērni. Vai, ja mēs mīlam tikai tos, kuri mūs mīl, vai Dievs par to mūs atalgos? Ja esam laipni tikai pret saviem draugiem, vai tad tas ir kaut kas īpašs? Ikviens taču tā dara!
Tas galīgi nav viegli, mīlēt ienaidniekus, bet ir svarīgi iemesli kāpēc tas ir jādara – tā mēs citiem parādām Dieva mīlestību un tā ienaidnieki pārvēršas par draugiem.





Adaptēts pēc Love Your Enemies http://www.sermons4kids.com/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...