svētdiena, 2013. gada 3. novembris

UZRUNA BĒRNIEM: Anamika un vajātie kristieši



Vai šorīt, kad Tu nāci uz baznīcu, tev bija no kāda jābēg vai jāslēpjas? Vai Tev bija jāpiedzīvo nāves briesmas, lai nokļūtu šeit? Nē, vai ne? Mēs varam brīvi nākt uz baznīcu un mēs neviens neapdraud.
Un kad Tu atnāc šurp, kā izskatās Tavas grupiņas klase? Vai tā ir drūma un tumša? Vai sienās ir caurumi, kur vējš pūš? Vai jumts ir tāds, ka lietus laikā paliek slapji mati? Nē, mums ir gaišas, siltas un skaistas telpas.
Bet tā nav visur pasaulē, ir daudzas valstis, kur kristiešus izsmej un nicina, kur viņiem neļauj brīvi nākt uz baznīcu. Katra svētdiena un reize, kad cilvēki dodas sapulcēties ar citiem kristiešiem ir risks, ka viņus varētu nogalināt. Pasaulē ir vietas, kur bērni var tikai sapņot par tik skaistām un drošām telpām kādās ir iekārtotas mūsu klases.

Es Tev šodien vēlos pastāstīt par kādu īpašu skolotāju. Viņu sauc Anamika un viņa dzīvo Bangladešā . Tā ir valsts, kura no Latvijas atrodas aptuveni 8000km tālu. Lai tur aizbrauktu ar mašīnu vajadzētu braukt nedaudz vairāk nekā 100 stundas no vietas. Iedomājies cik tas būtu garš brauciens, jo tas ir ļoti, ļoti tālu.
Bangladešālielākā daļa cilvēku ir islamticīgi, Viņi tic citam dievam, viņi netic, ka Jēzus ir nomiris par mūsu grēkiem un viņi nelasa Bībeli. Nereti ir tā, ka ilmanticīgie neļauj kristiešiem brīvi stāstīt par kristu. Taču neraugoties uz šķēršķiem, Anamika vada bērniem Bībeles studijas. Un viņas nodarbības nenotie  tādā patīkamā  telpā kā tavai grupiņai, bet gan sarūsējoša skārda būdiņā, kura Bangladešas karstajā saulē ļoti uzkarst.
Es Tev gribu nedaudz vairāk pastāstīt par šo skolotāju Anamiku:

Kad Anamika gāja 4 klasē, viņa  televīzijā redzēja filmu par Jēzu.  Anamika iepriekš neko nezināja par Jēzu un tāpēc  prasīja savai skolotājai, kura bija islamticīga – Vai Jēzus tiešām nomira pie krusta? Vai Jēzus tiešām var piedot grēkus? Skolotāja atbildēja-Ja Tu vēlreiz ko tādu pajautāsi, es tevi sodīšu! Anamika centās vairāk par to nedomāt.
Taču, kad viņa gāja 6.klasē viņa atkal redzēja to pašu filmu par Jēzu. Pēc kāda laika viņa ciemojās pie radiniekiem citā pilsētā un tur ieraudzīja Bībeli, kuru viņa sāka lasīt. Viņai vienai pašai to bija grūti saprast, tāpēc viņa uzmanīgi meklēja kādus cilvēkus, kuri viņai varētu paskaidrot to, ko viņa bija izlasījusi Bībelē. Anamika satika kādu, kura viņai palīdzēja izskaidrot Bībelē lasīto. Anamikai īpaši spilgti atmiņā palika kristietes citētie vārdi no Bībeles, ko saka Jēzus kā Jēzus  -  Nāciet šurp pie Manis visi, kas esat bēdīgi un grūtsirdīgi, Es jūs gribu atvieglināt. 
Pēc kāda laika, ka Anamika bija jau nedaudz paaugusies, viņa pieņēma Jēzu Kristu par savu Kungu un Glābēju un kristījās. Anamika arī citiem vēlējās stāstīt par Jēzu, bet viņas valstī tas nav tik vienkārši, jo daudzie islamticīgie negrib ļaut kristiešiem stāstīt par Jēzu. Anamikas vecākiem nepatīk tas, ka viņa tic Jēzum, viņas pašas ģimene viņu sauc rupjos vārdos un spiež atgriesties islamticībā. Anamika saka, ka viņai sāp sirds par savu ģimeni, bet lūgšanas un Bībele palīdz stiprināt viņas ticību.
Anamika lūdz kristiešus visā pasaulē lūgt par kristiešiem Bangladešā, lai viņi varētu stāstīt par Jēzu tiem, kuri viņu vēl nepazīst, arī islamticīgajiem. Viņa lūdz, lai arī viņas ģimene iepazītu Jēzu.


Adaptēts pēc Anamika. One with Them http://www.onewiththem.com/stories-of-persecution/anamika/v

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...