trešdiena, 2013. gada 20. novembris

UZRUNA BĒRNIEM: Latvija



Šoruden iepazinos ar skolotāju no Jaunzēlandes.  Viņa ir arī misionāre un palīdz skolotājiem citās zemēs. Savā kalpošanā viņa ir bijusi dažādās zemēs, bet Latvijā - pirmo reizi. Viena lieta, ko viņa dara pirms došanās uz kādu jaunu zemi, ir kaut nedaudz uzzināt par vietu, kur viņa dosies. Viņa atrada informāciju par Latviju, par Rīgu, par cilvēkiem un īpaši par to, kādas ir skolas. Viņa iepazinās arī ar Latvijas vēsturi. Tā nu ierodoties Latvijā viņai bija savs priekšstats par to, kur viņa ir atlidojusi.  Ieraugot Latvijas karogu, viņa nodomāja:
„Tumši sarkanais laukums karogā man atgādina par latviešu tautas varonīgām cīņām par brīvību. Es apbrīnoju cilvēku mīlestību uz savu zemi.  Tagad ir cita veida grūtības, izaicinājumi. Bet baltā krāsa ir cerības krāsa. Latvijā cilvēkiem ir cerība, jo  tā ir Labā Vēsts par Kristu.”

Taviem vecākiem pavisam noteikti ir cerības, ka izaugsi, lai dzīvotu labāku, atbildīgu un taisnīgu dzīvi. Vecāki, cerība pati par sevi nenozīmē, ka mūsu bērni izaugs par taisnīgiem un dievbijīgiem cilvēkiem. Mums jāpavada laiks ar saviem bērniem. Mums kopā ar viņiem jālasa Bībele un jāizskaidro  evaņģēlijs. Mums jāmāca viņiem lūgt un jālūdz par bērniem.
Bērni, Iespējams, ka arī jūs cerat, ka tavs labākais draugs klasē ticētu Kungam Jēzum Kristum. Tu vari lūgt par viņu, pastāstīt viņam par savu ticību Dievam.
Taču daudzas godājamas cerības ir palikušas nepiepildītas, līdzīgi nelaimei nolemtam kuģim, kurš uzskrējis uz labu nodomu un slinkuma klints.
Šis balto cimdu pāris mums palīdzēs  saprast, kā iespējams, ka cerības piepildās.  „Cimdiņ, paņem karodziņu un pamāj!“ Nekas nenotiek. Kāpēc? Cimdam pašam nav spēka to izdarīt.
Otrā cimdā ir mana plaukta. Tu to neredzi, bet zini, ka tas tā ir, jo cimds var paņem karodziņu un pamāt. Priecīgu Latvijas dzimšanas dienu!  Ja tavu dzīvi vada Dieva Gars,  tev  ir cerība un tu vari dalīties savā cerībā!

Indra Baumane

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...