pirmdiena, 2013. gada 3. jūnijs

UZRUNA BĒRNIEM: Jūra, elektrība un uguns


Zinu, ka ļoti daudzi no jums ļoti gaidāt vasaru, jo tad var iet peldēties. Tik daudz prieka sagādā peldēšanās jūrā karstā vasaras dienā un kad esi noguris no peldēšanas un priecāšanās par viļņiem, ir jauki ja līdzi ir peld riņķis vai kāds cits piepūšamais, uz kura atpūsties un izbaudīt kā mazi vilnīši Tevi šūpo. Bet tajā pašā laikā, tev ir jābūt uzmanīgam un jāņem vērā to, ko saka pieaugušie – ka ja vēl esi maziņš, viens pat nedrīksti iet peldēties, ir jāzina, kur ir bīstamas vietas un kur labāk nepeldēt, kā arī nedrīkst pārāk tālu aizpeldēt. Jūra ir skaista un sniedz daudz prieka, bet tā ir arī bīstama. Vējainā dienā, kad ir milzīgi viļņi, jūrā nogrimst gan lieli kuģi, gan zvejnieki zaudē savas dzīvības vētrās. Tāpēc tev ir ne tikai jāpriecājas par jūru, bet arī jābūt piesardzīgam ar to.

Elektrība ir lieliska lieta. Ar tās palīdzību var sasildīt mājas, gatavot ēdienu, izmazgāt un izgludināt drēbes, tā darbina tik daudzas lietas. Bet elektrība ir arī bīstama – tev nekādā gadījumā nevajadzētu iet klāt elektrības skapjiem vai tuvoties  kādiem izrautiem elektrības vadiem. No elektrības var gūt ļoti smagas traumas un pat nomirt. Ir labi, ja  tu esi ļoti piesardzīgs un bīsties elektrību.
Uguns ir vēl viena laba un derīga lieta. Tik patīkami ir aukstā un lietainā dienā sasildīties pie ugunskura vai uguns, kas deg kamīnā. Bet tā pati uguns var izpostīt un nodedzināt mājas un laupīt cilvēku dzīvību. Tātad arī uguns ir lieta, par kuru vajag ne tikai priecāties, bet arī bīties un būt piesardzīgiem.
Šīs trīs lietas - jūra, elektrība un uguns, mūs gan iepriecina un sagādā tik daudz patīkamus mirkļus un tajā pašā laikā tās ir bīstamas, tās ir jānovērtē un jāciena.
Līdzīgi ir ar Dievu. Dievs ir tas, kurš tevi ir radījis, Viņš ir tas, kurš dod tev visu, kas nepieciešams – gaisu, ko elpot, ēdienu un visas citas lietas un vēl vairāk – Dievs grēcinieku dēļ, ir pat atdevis savu Dēlu, lai izpirktu mūsu grēkus, ja ticam Viņam. Tāpēc mēs mīlam Dievu, ka Viņš ir tika labs.
Un tajā pašā laikā, Dievs ir arī tāds, kurš ir jāciena un kuru ir jābīstas. Bībelē ir teikts, ka vienu dienu Dievs tiesās visu pasauli, visus cilvēkus, kuri jebkad ir dzīvojuši. Vienu Dienu Dievs izvērtēs, katru tavu vārdu, darbu un domu.

Tātad Dievs ir gan jāmīl, jo Viņš ir ļoti labs, gan arī jāklausa un jāgodā.


Adaptēts pēc It All Depends on the Dirthttp://www.sermons4kids.com/depends-on-dirt.html

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...