svētdiena, 2013. gada 2. jūnijs

UZRUNA PIEAUGUŠAJIEM: Augsne un Dieva vārds


Rūta:
Vai šajā pavasarī jūs esat strādājuši dārzā un kaut ko iesējuši? Var iesēt tik daudz dažādus augus – dilles, zirņus, tomātus un arī skaistās puķes, piemēram, alisītes. Ja tu kādreiz esi kaut ko sējis, tad droši vien zini, ka, lai kaut kas labs izaugtu, ir svarīga kāda ir zeme jeb augsne, kādā tiek sēts. Ja zeme ir pārāk cieta un tajā ir daudz akmeņu un nezāļu, tad diez vai tur izaugs garšīgi dārzeņi vai skaistas puķes.
Linda:
Jēzum patika stāstīt stāstus un viens no Viņa stāstiem ir par vīru, kurš izgāja sēt sēklas. Kad sējējs sēja, kāda no sēklām nokrita ceļmalā un putni to apēda. Cita sēkla krita akmeņainā zemē, tā tūliņ uzdīga, tāpēc, ka tur nebija daudz augsnes. Taču kad saule sāka spoži spīdēt tā savīta un nokalta, jo tai nebija kārtīgas saknes. Cita sēkla iekrita ērkšķos, bet ērkšķi izauga un to nomāca. Un cita sēkla krita labā augsnē un nesa daudz augļus.

Rūta:
Šajā Jēzus stāstā sēkla ir Dieva Vārds un mēs esam augsne. Tad, kad mēs esam baznīcā - jūs pieaugušie esat šeit un mācītājs saka svētrunu, bet mēs bērni esam savās grupiņās un mums skolotāji māca, tad dažreiz ir tā, ka mēs tā īsti neklausāmies viņos. Dažreiz mēs domājam par to, kur pēcpusdienā dosimies vai atceramies to, ko esam piedzīvojuši vakar....Tā, taču dažreiz ir, vai ne? Dieva Vārds skan, bet mēs to nedzirdam. Tas ir kā sēklas sēšana ceļmalā, kur tā nekad neizaugs.
Linda:
Citreiz ir tā kā mēs dzirdam Dieva Vārdu un tas mūs ļoti interesē un mēs ar prieku klausāmies, taču pēc laiciņa, kad prieks kaut kur pazūd, vairāk negribas klausīties. Tas ir līdzīgi sēklai, kura ir kritusi akmeņainā augsnē – sēkla tūliņ uzdīgst, bet drīz vien nokalst, jo tās saknes nav dziļi zemē.

Rūta:
Savukārt citreiz gadās tā, ka mēs dzirdam Dieva Vārdu, tam noticam, bet gribam turpināt savu ierasto dzīvi un neko tajā nemainīt. Tas ir līdzīgi kā ar to sēklu, kas krita starp nezālēm, kuras drīz vien pārņema mazo stādiņu.
Linda:
Taču ir arī tādas reizes, kad mēs klausāmies Dieva Vārdu, cenšamies to saprast un tam paklausām savā ikdienas dzīvē. Tad tas ir kā tā sēkla, kura krita labā augsnē. Tad mēs esam kā augsne, kur sēkla izdzen spēcīgas saknes, aug un nes labus augļus. Jēzus vēlas, lai Tu esi šāda veida augsne.

Kā Tu pats domā – kāda augsne Tu esi?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...