otrdiena, 2013. gada 18. jūnijs

UZRUNA BĒRNIEM: Naglas sētā



Dzintras Aulmanes ilustrācija

Reiz dzīvoja kāds zēns, kuram bija diezgan nejauks raksturs, viņš bieži dusmojās un sāpināja citus cilvēkus. Kādu dienu tēvs iedeva zēnam naglas un teica, ka ik reizi, kad dēls atkal zaudē savaldību, viņam jāiesit viena nagla sētā aiz mājas. Pirmajā dienā zēns iesita 37 naglas...

Pamazām iesisto naglu skaits samazinājās. Zēns atklāja, ka ir vieglāk savaldīties un nedarīt citiem pāri, nekā sist naglas sētā. Beidzot pienāca diena, kad zēns neiedzina nevienu naglu sētā. Viņš to pastāstīja tēvam, un tēvs ieteica zēnam izraut no sētas pa vienai naglai katru dienu, kad viņš nebūs zaudējis savaldību un būs labi uzvedies.
Dienas gāja un beidzot puisēns varēja teikt tētim, ka viņš ir izrāvis visas naglas no sētas. Tēvs pieveda savu dēlu pie sētas un teica viņam: "Mans dēls, tu esi labi uzvedies, bet apskaties uz visiem caurumiem, kas ir sētā. Tā vairs nekad nebūs tāda kā agrāk. Kad tu sastrīdies ar kādu un kad tu viņam pasaki kaut ko ļaunu, tu viņā atstāj tādu brūci kā šī. Vienalga, cik reizes tu atvainosies, brūce paliks. Vārdiska brūce sāpina tikpat cik fiziska brūce."

Lai kā mēs ikviens gribētu citus cilvēkus nesapinat, tomēr ikvienam kādreiz gadās citam nodarīt pāri, otru sāpināt un „iedzīt naglu kāda cita sētā”. Kā jau šis stāsts mums vēstīja, pat tad, ja tu atvainojies otram, vienalga paliek brūcē, paliek caurums naglas vietā. Tas mums liek domāt par to, cik ļoti ikvienam ir vajadzīgs Jēzus Kristus, kurš vienīgais ir spējīgs dziedināt cilvēkus. Ja Tu kādreiz esi sāpinājis kādu cilvēku, tad tev ir ne vien jānožēlo pāridarījums, jālūdz piedošana, bet ir arī jālūdz Jēzus, lai viņš dziedina tās rētas sāpinātajā cilvēkā, kuras neviens cits, izņemot Jēzu, nevar sadziedēt.

Adaptēts pēc Nails in the Fence http://tinatessina.com/nail_fence.htm

Iespēja lejuplādēt krāsojamo lapu:




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...