ceturtdiena, 2013. gada 13. jūnijs

UZRUNA BĒRNIEM: Rentgens


Dievs neskatās tā, kā redz cilvēki; cilvēks redz, kas parādās viņa acīm,
bet Tas Kungs uzlūko sirdi. 1.Sam.16:7.

Vai tu kādreiz iepriekš esi redzēji šādu bildi?. Tas ir rentgena attēls. Ja cilvēks ir stipri sasities un viņam kaut kas sāp, piemēram, roka, tad viņš dodas pie ārsta. Taču bieži ir tā, ka ārsts nevar noteikt, kas ir par vainu tikai skatoties uz sasisto roku no ārpuses. No ārpuses viss var izskatīties labi, tomēr iekšpusē kaut kas nav kārtībā. Lai uzzinātu kā sasistā roka izskatās iekšpusē, ārsts taisa rentgena uzņēmumus. Rentgens palīdz ieraudzīt vai kauli ir vai nav salauzti un tā ārsts var noskaidrot kā sasistā roka ir pareizi jāārstē. Tātad skatoties tikai no ārpuses nevar pateikt, kas kaiš sasistajai rokai.


Bībelē mēs lasām, ka cilvēks var redzēt tikai no ārpuses, bet Dievs redz to, kas ir iekšpusē, Dievs uzlūko cilvēku sirdi. Bieži ir tā, ka tu nevari saprast kāds īsti ir nepazīstams cilvēks, skatoties tikai uz viņa izskatu un izturēšanos. Daži cilvēki no ārpuses izskatās ļoti skaisti un jauki, bet viņi var būt ļoti nejauki, skaudīgi un ļauni savā sirdī. Savukārt ir cilvēki, kuri pēc ārienes nav skaisti, bet viņu sirdis ir laipnas un viņi ir patiesi jauki un sirsnīgi.

Kad tu skaties uz kādu cilvēku tev ir jāatceras, ka tu vari redzēt tikai cilvēka ārieni, bet Dievs var redzēt cilvēka sirdi, Dievs redz to, kas ir pats svarīgākais. Tāpēc neesi pārsteidzīgs spriežot par cilvēkiem pēc viņu izskata, netiesā cilvēkus, bet atceries, ka Dievs gan zina kādi visi mēs patiesībā esam.


Un kā ir ar tevi pašu? Nereti mēs veltam daudz laiku, lai labi izskatītos no ārpuses, bet ko tu dari, lai arī no iekšpuses tu izskatītos labi, lai Tava sirds būtu tāda, kas patīk Dievam?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...