otrdiena, 2013. gada 23. aprīlis

UZRUNA BĒRNIEM: Draudze




Un uzceliet no sevis pašiem kā dzīviem akmeņiem garīgu namu. (1.Pēt.2:5)

No kāda būvmateriāla ir uzbūvēta mūsu Mateja baznīca? No ķieģeļiem! Ja mēs paskatāmies uz vienu ķieģeli tad, tas nav ne pārāk vērtīgs, ne arī stiprs. Ar vienu pašu ķieģeli diez ko daudz nevar iesākt. Taču viss mainās, kad daudzi ķieģeļi ir salikti kopā, tad tas ir mūris - stiprs un varens.
Šodien es vēlos Tevi aicināt domāt, ka Mateja draudze nav tie ķieģeļi un mūris, kas ir mums apkārt. Ka draudze nav šīs sienas un telpa, bet draudze esam mēs – cilvēki, kuri esam šeit iekšā – tu un es. Bībelē ir teikts, ka draudze  ir dzīviem akmeņiem celts garīgs nams. Tie dzīvie akmeņi ir cilvēki. Cilvēki ir tas īstais būvmateriāls no kā ir celta baznīca.
Kad tu paskaties uz mūri un iedomājies, ka katrs ķieģelis ir viens cilvēks, tad tu redzi, ka ir kādi cilvēki, kuri ir zem tevis, kuri Tevi tur un balsta – tie ir Tavi vecāki, Svētdienskolas skolotāji, mācītāji un kādi citi cilvēki, kuri tevi atbalsta. Tad ir kādi cilvēki, kuri ir vienā līmenī, kuri ir tev līdzās, tie ir tavi draugi. Un tad tu ieraugi, ka arī virs tevis ir kādi cilvēki, kurus tu turi, kurus tu atbalsti. Un tā visi kopā mēs veidojam draudzi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...