otrdiena, 2013. gada 9. aprīlis

UZRUNA BĒRNIEM: Gudrība


Tie no jums, kuri jau esat skolēni gan skolā, gan mājās mācoties, izmantojat grāmatas līdzīgas kā šīs. Iedomāsimies, ka Tu varētu izlasīt visas šīs grāmatas un tu atcerētos pilnīgi visu, ko tu te būtu izlasījis. Tad gan Tev būtu daudz zināšanu, vai ne? Tev būtu daudz zināšanu, bet tas uzreiz nenozīmē, ka tu būtu gudrs. Vai Tu zināji, ka ir starpība starp zināšanām un gudrību? Ja Tev ir daudz zināšanu, tas nozīmē, ka tev tās ir šeit - galvā. Bet ja tu esi gudrs, tad tas nozīmē, ka tu proti to, kas tev ir galvā  - tās zināšanas, pielietot ikdienas dzīvē. 


Ir cilvēki, kuri daudz zina no tā, ko Jēzus ir mācījis un viņi paklausa Jēzus vārdiem, tos pielieto savā ikdienas dzīvē. Pats Jēzus ir teicis, ka šādi cilvēki ir gudri. Viņš ir teicis, ka šādi cilvēki ir kā vīrs, kurš savu māju būvē uz stabila pamata – uz klints. Vētras nāks, lieti līs un vēji pūtīs, bet māja stāvēs stipri, jo tā ir celta uz klints.

Bet ir vēl citādāki cilvēki - ir tādi, kuri arī zina to, ko Jēzus ir mācījis, bet viņi to neizmanto savā ikdienas dzīvē, viņi neklausa Jēzus vārdiem. Jēzus ir teici, ka viņi ir neprātīgi. Šādi cilvēki ir kā dumjš vīrs, kurš savu māju būvē uz smiltīm. Iedomājies kas notiktu ar māju, kas uzbūvēta smiltīs, ja uznāktu vētra?

Tūliņ mēs dosimies uz svētdienskolu un mācīsimies to, ko Jēzus ir teicis. To vai tu būsi gudrs, vislabāk varēs redzēt rīt, parīt un aizparīt, kad Tev savā ikdienā būs jāizvēlas vai izmantot un pielietot tās zināšanas, ko zini no Jēzus un būvēt savu māju uz droša pamata vai rīkoties neprātīgi un neklausīt. Kā Tu rīkosies?

Adaptēts pēc Wise or Foolish? http://www.sermons4kids.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...