ceturtdiena, 2013. gada 23. maijs

19.05.2013.nodarbība: Svētā Gara nākšana - 1.klases grupa

Svētdienskola, kā jau ierasts, iesākās ar kopīgu slavēšanu, dziedot. Tad devāmies uz savu klasīti un aprunājāmies, kā mums klājas vasarā. Bija manāms, ka karstais laiks un vasaras tuvums dara savu, tāpēc bērniem šoreiz bija diezgan grūti koncentrēties uz notiekošo.

Kā jau Vasarsvētkos, galvenā nodarbības tēma bija stāsts par Svētā gara atnākšanu pie pirmajiem ticīgajiem Jeruzālemē, ko ilustrēt palīdzēja bildes uz filca tāfeles.




Bērniem patika pašiem bildes uzlikt un noņemt. Tā kā stāsts nebija no vieglajiem un vienkāršajiem, tūlīt pēc tā spēlējām zivju zvejošanas spēli, kur zem katras zivtiņas bija paslēpies kāds jautājums no stāsta. Šajā reizē vislabāk veicās Kārlim, kurš par pareizām atbildēm sapelnīja 650 punktus!



Pēc tam mācījāmies bībeles pantu, kurš bērniem atgādināja, ka Svētais Gars mums visiem var dot drosmi un gudrību liecināt saviem draugiem par Jēzu. Pantu bērni kopīgiem spēkiem uzrakstīja uz tāfeles, pie viena spēlējot jautru spēli.



Tad bija pienācis laiks padarboties ar rokām, un visi izgatavoja īpašas Bezvārdu grāmatiņas, kur katrā lapā ir simbols atšķirīgā krāsā ar dažādu nozīmi:

  • ZELTA LAPA stāsta par to, ka Dievs bērnu mīl
  • TUMŠĀ LAPA par to, ka mēs esam grēkojuši Dieva priekšā
  • SARKANĀ LAPA parāda mums Jēzus sagādāto piedošanas ceļu
  • TĪRĀ LAPA liecina, ka ticot varam uzņemt Jēzu kā savu glābēju un kļūt par Dieva ģimenes locekli
  • ZAĻĀ LAPA atgādina, ka mums vajag izsūdzēt savus grēkus un pieaugt Kristū, nākot baznīcā, lasot bībeli un lūdzot.



Šī bija arī priekšpēdējā gada nodarbība, jo nākošajā reizē jau gaidīsim visus mūsu draugus uz Svētdienskolas noslēguma pasākumu „Izgudrotāju svētki”. Uz tikšanos!

Skolotājas Irēna un Nora

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...