pirmdiena, 2013. gada 6. maijs

28.04.2013.nodarbība: Jēzus dod otru iespēju - 1.klases grupa


Nodarbību sākām ar aplīti, lūgšanu.
Tad devāmies skatīties video liecību, kurā runāja Markus Rožkalns.
Devāmies atpakaļ uz savu klasi. Bērniem tika rādīta pilna konservu kārba. Bet vai to ir iespējams izmantot arī pēc tam, kad tā ir tukša? Jā, to var izmantot arī tad, kad tā ir tukša. Skolotāja Irēna parādīja, cik skaistu svečturi var pagatavot no tukšas konservu kārbas. 

Tad sekoja laiks Bībelei. Atkārtojām pagājušajā nodarbībā runāto, ka Pēteris aizliedza Jēzu. Un to, kas notika pēc tam. 

Šoreiz runājām par to, kā Jēzus parādījās mācekļiem, kad tie visu nakti bija zvejojuši zivis, bet no rīta tiem bija tukši tīkli. Bet Jēzus spēja izdarīt tā, ka pēc brīža tīkli bija pilni. (Jāņa 21; 1-14)

Pēc tam lasījām Jāņa 21:15-19. Bērni sadalījās divās komandās. Viena komanda skaitīja, cik reizes tiek minēts vārds “mīli” vai “mīlu”, bet otra komanda, cik reizes tiek minēts vārds “gani.”  Abas komandas tika veiksmīgi galā ar šo uzdevumu. Pēc tam bērni darba lapās ierakstīja trūkstošos vārdus šiem pašiem Bībeles pantiem.


Pārrunājām, kāda varēja būt Jēzus attieksme pret Pēteri, kurš Viņu bija nodevis. Jēzus viņam piedeva. Vēlāk Pēteris  sludināja par Jēzu, vairs Viņu neaizliedza, bet pat nonāca cietumā par to, ka sludina.
Atkārtojām Zelta pantu. Bērni pa kārtai meta metamo kauliņu. Tam, kuram uzmetās 1 vai 6 gāja rakstīt Zelta pantu uz tāfeles tik ilgi, kamēr kāds cits uzmeta šos skaitļus. Bērniem ļoti patika.

Pēc tam cienājāmies ar tunča maizītēm. Domājām par to, kas notika pirms daudziem gadiem, kad mācekļi sēdēja jūras krastā un ēda zivis kopā ar Jēzu.

Noslēgumā bērni gatavoja lidmašīnas no papīra lapām, kas jau kādu reizi ir tikušas izmantotas, no abām pusēm aprakstītas. Tās it kā varētu sadedzināt, bet ir iespēja to izmantot vēlreiz. Šoreiz no tām pagatavojām lidmašīnas.


Arī mums ikvienam tiek dota otrā iespēja. To mums dod Jēzus.

Nora un Irēna


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...