otrdiena, 2013. gada 7. maijs

UZRUNA BĒRNIEM: Laiva un akmeņi



Reiz kāds zēns rotaļājās ar koka laiviņu. Viņš pats bija krastā, bet laivu biji ielicis ezerā un skatījās, kā vējš to lēnām dzen uz priekšu. Lai laiviņa nekur tālu neaizpeldētu, mazais puika tai bija piesējis striķīti, kuru cieši turēja rokās, taču kādā brīdi striķītis izslīdēja no rokām un laiviņa aizpeldēja tik tālu no krasta, ka zēns to vairs nevarēja aizsniegt. Mazais puika satraucies par savu laiviņu, sauca tuvumā esošos bērnus palīgā.
Kāds lielāks zēns arī atskrēja, taču viņš nevis meklēja kādu garāku koku ar ko aizsniegties pēc laiviņas, bet gan sāka mest akmeņus ūdenī. Mazais zēns pārsteigts sauca: „Nē, tā ir mana laiviņa, tā man ir dārga, neapmētā to ar akmeņiem!” Bet vecākais zēns, neklausījās mazākajā un turpināja mest akmeņus laivas virzienā. Tā nu mazais zēns bezpalīdzīgi stāvēja krastā un noskatījās kā akmeņi lido laivas virzienā. Pēc brītiņa viņš pamanīja, ka neviens no akmeņiem netrāpa laivai, bet visi lido nedaudz aiz laivas. Katru reizi, kad akmens iekrita ūdenī, tas sacēla mazus vilnīšus un nesa laivu tuvāk atpakaļ uz krastu līdz beidzot tā bija tik tuvu, ka vecākais zēns to aizsniedza un pasniedza atpakaļ mazajam puikam.
Kaut kur ar mums ir līdzīgi - ikviena cilvēka dzīvē ir kādi notikumi, kas ir kā tādi smagi akmeņi, kas negaidīti lido. Tie ir kādi sāpīgi noteikumi, zaudējumi un dažādas grūtības. Taču Dievs ir tam visam pāri. Dievs ir gudrs, Viņš izmanto dažādus veidus, lai veidotu tavu dzīvi un dažreiz tieši grūtības ir tās, kuras aizved Tevi tuvāk Dievam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...