sestdiena, 2012. gada 15. septembris

7skolas nodarbību plāns un materiāli

Lai arī Jūs, vecāki, varētu sekot līdzi savu bērnu gaitām Svētdienskolā, piedāvājam aprakstu par nodarbību gaitu un mācību materiāliem, kas katrai grupiņai tiks izmantoti šajā rudens semestrī. Iekļauti arī nodarbību plāni, kuros norādītas konkrētas tēmas un rakstu vietas, kas katrā svētdienā tiek apskatītas, kā arī Bībeles panti, ko paredzēts iemācīties no galvas. Mazākajiem bērniem ir viens pants vairākas nodarbības pēc kārtas, lielākajiem - katru nodarbību cits. 

3-4 gadnieku grupa: „Uzzīmējot Bībeles notikumus: Pārskats par Jauno Derību”. 
Beginner New Testament Overview Student

(„Stick Figures Through the Bible: The New Testament Overview” by Grapevine studies.)

Grapevine Studies piedāvā interesantu ceļojumu Bībelē, uzzīmējot katru stāstu. Šī ir bērniem paredzēta un piemērota interaktīva Bībeles studiju metode. Bērni mācīsies par Jēzus dzīvi, nāvi un augšāmcelšanos reizē skatoties, klausoties, zīmējot un pārrunājot senos notikumus un mūžīgās patiesības.

Šeit pieejams nodarbību plāns 2012. gada rudenim:
Nodarbibu plans, 3 - 4 gadi

Plānā redzams, kāda tēma tiek skatīta katrā nodarbībā, kā arī Bībeles panti, ko bērniem paredzēts iemācīties no galvas.



5 – 6 gadnieku un 1.klases grupas:Glābšana – Dieva dāvana


Mācību materiāls aplūko jautājumus par glābšanas ceļu - kā bērns var tikt pestīts, saņemt grēku piedošanu un kļūt par kristieti. Bērni kopā ar skolotājiem mācās par pasaules vislielāko problēmu – grēku, par Jēzu Kristu un Viņa dāvāto pestīšanu, par glābšanas saņemšanu, ticību, grēku nožēlu un taisnošanu. Katrai patiesībai tiek piemērots kāds ilustratīvs stāsts:
  • grēku un Jēzus glābšanu ilustrē, izmantojot Pētera dzīvesstāstu;
  • stāsts par Caķeju apraksta kā notiek atsaukšanās Jēzus aicinājumam nožēlot grēkus un ticēt;
  • stāsts par Pazudušo dēlu ilustrē taisnošanu. 


 

Stāsti no mācību materiāla ir tikai daļa no Svētdienskolas nodarbības. Bērni kopā ar skolotājiem lūdz Dievu, pārrunā savu ikdienu, mācās Bībeles pantus, pilda darba lapas, spēlē spēles un veido rokdarbus.

Nodarbību plāns 2012. gada rudenim pieejams šeit:
Nodarbibu Plans 5 6 Gadi

Plānā redzams, kādas tēmas tiek pārrunātas konkrētā nodarbībā, kā arī Bībeles panti, ko bērniem jāmācās.


2-3 klases grupa: „Mūsu brīnišķīgais Dievs”

Mācību materiālā tiek aplūkotas sešas Dieva īpašības, kas bērniem palīdzēs atklāt, kāds ir Dievs, un uzticēties Viņam savās ikdienas vajadzībās. Bērni kopīgi ar skolotājiem mācās, ka Dievs ir:
  • svēts, 
  • suverēns, 
  • viszinošs, 
  • visuresošs,
  • visspēcīgs un,
  • ka Viņš ir patiesība. 
Katru nodarbību iesāk kopīgi izlasot attiecīgo Rakstu vietu, turpinājumā klausās skolotāju stāstā, kuru caurvij nodarbības centrālā patiesība – Bībeles stundas galvenā doma izteikta vienkāršā un bērniem saprotamā veidā. Nodarbībā bērni mācās Bībeles pantu un nonāk līdz Bībeles patiesību pielietojumam savā dzīvē. Mācību materiāls piedāvā daudzveidīgus uzskates līdzekļus, kas palīdz labākai stāstītā uztveršanai un iegaumēšanai. Svētdienskolas nodarbības skolotāji mācību materiālu papildina ar darba lapām, papildus uzskates līdzekļiem, saviem piemēriem, spēlēm, eksperimentiem un rokdarbiem.

Nodarbību plāns 2012. gada rudenim pieejams šeit:
Nodarbibu Plans 2 3 Klase

Plānā redzams, kādas tēmas tiek pārrunātas konkrētā nodarbībā, kā arī Bībeles panti, ko bērniem jāmācās.



Aicinām vecākus ar bērniem mājās pārrunāt to, ko viņi ir apguvuši Svētdienskolā un kopīgi vēlreiz izlasīt attiecīgo Bībeles stāstu vai pantus.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...