piektdiena, 2012. gada 21. septembris

Atklāšanas nodarbība - 1.klases grupiņa

Svētdienas skolas atklāšanas nodarbība bija īpaša – tai tika dots nosaukums „Svētki dārzā”. Vispirms visi vecāko grupiņu bērni kopā slavēja Dievu ar dziesmu, un tad devāmies uz savām klasītēm. 

Pirmklasnieku grupiņā šoreiz bijām 11 bērni un 4 skolotājas, bet turpmākajās nodarbībās skolotājas strādās pāros pa divām un mainīsies. Nodarbību sākām ar iepazīšanos. Noskaidrojām, kā mūs visus sauc un pastāstījām draugiem vienu jauku lietu, ko katrs piedzīvoja šajā vasarā. Bērni bijuši īstos laukos, devušies ceļojumos, daudzi apmeklējuši dažādas sporta nometnes, braukuši ar laivām. 



Pēc iepazīšanās kopīgi lūdzām svētību mums un mūsu nodarbībai, bet pēc tam vienojāmies par mūsu grupiņas noteikumiem. Bērni ļoti labi mācēja pateikt, kādus noteikumus visiem vajadzētu ievērot:
  • nebļaustīties,
  • nekauties, 
  • nedrīkst citus apsmiet un mēdīties, 
  • jābūt labsirdīgiem un draudzīgiem,
  • jārunā klusām un pa vienam.


Izrunājām, kādas būs sekas par noteikumu neievērošanu, un arī to, kā būs iespējams saņemt balviņas par visas komandas labu uzvedību, ko mērīs „Uzvedības termometrs”. 

Pēc tam bija laiks kādai spēlei, tāpēc tika izveidotas „ābolīšu” un „sēnīšu” komandas, kas viena otrai rādīja „Mēmo šovu”. 



Turpinājumā mācījāmies Zelta pantu – nelielu Bībeles citātu, ko bērniem katrā nodarbībā izskaidrojam un kopā cenšamies iemācīties. Šoreiz tas skanēja tā: 

„Cik augstākas debesis ir pār zemi,
 tik augstāki ir Mani ceļi pār jūsu ceļiem
 un Manas domas pār jūsu domām.”
 (Jesajas 55:9).



Vēl izspēlējām vienu jautru stafeti, un tad bērni klausījās stāstu par meiteni Ilzi un ābolu – par to, kā Dievs dažreiz mums dod tās lietas, par kurām mēs lūdzam, tikai citā laikā vai veidā, nekā mēs to esam gaidījuši. Palūdziet, lai bērni jums to izstāsta! 



Visbeidzot bija pienācis laiks apsveikt tos, kam vasarā bija dzimšanas diena, un tad, kā jau īstos svētkos, bērni cienājās ar gardumiem. Mājupejot, katram līdzi tika ābolītis ar „zvaigznīti” vidū, kā arī Zelta pants, ko mājās izkrāsot un pārlasīt. 



Mīļie vecāki, mēs ļoti gribam, lai visi bērni skoliņu apmeklē ar prieku, rod iespēju tuvāk iepazīt Dievu un ko jaunu iemācīties, tāpēc, sākoties jaunajam mācību gadam, lūdzu pārrunājiet ar saviem bērniem to, kāpēc ir svarīgi ievērot labas uzvedības noteikumus un klausīt svētdienas skolas skolotāju norādījumiem.
Ja jums rodas kādi jautājumi, ieteikumi, vai vienkārši gribat aprunāties par sava bērna gaitām svētdienas skolā, būsim priecīgas, ja pienāksiet pie mums pēc nodarbības. Lai Jums svētīga nākamā nedēļa, un mēs gaidīsim tikšanos ar Jūsu bērniem atkal nākamo svētdien!

Skolotājas – Irēna, Laura, Nora un Sandra


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...