svētdiena, 2012. gada 23. septembris

UZRUNA BĒRNIEM: Darbarīki



Vai Tev mājās ir darbarīku kaste? Atceros, ka man bērnībā patika atvērt tēta darbarīku kasti un izpētīt visu kas tajā bija iekšā, tur bija daudz un dažādi interesanti darbarīki. Vai Tu zini, kāpēc to tur ir tik daudz? Tāpēc, ka katrs darbarīks ir paredzēts savam mērķim. Nav tā, ka ar vienu darbarīku varētu izdarīt visus darbus. Vai Tu zini, kurš instruments būs jāņem ārā no kastes, ja vajadzētu dēlī iesist naglu? Āmuru! Kurš instrumentu būtu jālieto, ja vajadzētu kopā saskrūvēt skapi? Skrūvgriezi! Ja vajadzētu kaut ko izmērīt? Mērlenti! Un ja vajadzētu izurbt caurumu? Urbi! Redzi, katram darbam ir vajadzīgs savs instruments, tāpēc ir svarīgi, ka darbarīku kastē ir daudz un dažādi instrumenti
Savā ziņā mēs kā draudze esam līdzīgi instrumentu kastei. Dievs ir ieplānojis pasaulē paveikt daudz dažādus darbus un Viņa instrumenti esam mēs, Viņa draudze. Līdzīgi kā instrumentu kastē ir dažādi instrumenti arī mēs esam dažādi, Dievs mums ir devis dažādas spējas un talantus, lai mēs varētu īstenot Dieva iecerētos plānus. Kādiem Dievs ir devis muzikālas spējas, lai palīdzētu mums dziedāt dievkalpojumā. Citiem Dievs ir devis talantu mācīt, lai šie cilvēki varētu citiem stāstīt par Dievu, piemēram, mācītājam un Tavam Svētdienskolas skolotājam. Un arī Tev Dievs ir devis kādu īpašu talantu. Kas ir Tavs talants? Mūsu draudzē nav tāda cilvēka, kurš varētu izdarīt visu, bet katram no mums ir dota kāda īpaša spēja. Apskaties apkārt, tu redzi mūsu draudzi – daudz dažādi cilvēki. Šī ir Dieva darbarīku kaste, un katrs cilvēks ir darbarīks.
Vai darbarīks, piemēram, skrūvgriezis ir noderīgs, ja tas guļ instrumentu kastē un netiek izņemts ārā tad, kad ir vajadzīgs ieskrūvēt skrūvi? Nē! Skrūvgriezis, kas paliek kastē nav noderīgs, tas ir lietderīgs, tad, kad tas tiek lietots. Tāpat ir ar Tevi  -Dievs Tev ir devis kādu īpašu talantu, bet, ja Tu to nekop un neizmanto, tad tas citiem paliek neredzams un ar laiku tas pat var pazust. Nu piemēram, ja ērģelnieks nepiesēstos pie ērģelēm un nespēlētu tās, tad pamazām ar laiku viņš aizmirstu kā tās ir spēlējamas. Tāpēc lieto tās spējas un talantus, ko Dievs Tev ir devis, tad Tu ne vien uzlabosi pašus talantus, bet būsi labs instruments Dieva rokās!  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...