piektdiena, 2012. gada 28. septembris

Vecāku laiks bērniem




Tulkojums:

Gadā ir 52 nedēļas, tas nozīmē, ka gadā ir 52 reizes, kad ikvienam ir iespēja  apmeklēt svētdienas dievkalpojumu. Tātad 52 svētdienas, kad aptuveni uz vienu stundu bērns var doties uz svētdienskolu, bet mēs labi zinām, ka ceļojumi, slimības un izbraucieni apgrūtina simtprocentīgu svētdienskolas apmeklējumu.

 Vidēji  viena ģimene gada laikā draudzi apmeklē 40 nedēļas nogales. Tas nozīmē, ka Kalpošanai bērniem ir dotas 40 stundas*, lai veidotu bērnu garīgo izaugsmi. 40 stundas gadā un tas ir viss! Tajā pašā laikā vecākiem vai bērnu aizbildņiem ir 3000 stundas, lai mācītu, runātu, rādītu un vadītu bērnu viņa garīgajā izaugsmē. Nevis 40, bet 3000 stundas... Kuram vajadzētu būt atbildīgam par bērnu garīgo izaugsmi?

5.Mozus 6:5-9 ir sacīts:
 Un tev būs To Kungu, savu Dievu, mīlēt no visas savas sirds, no visas savas dvēseles un ar visu savu spēku. Un lai šie vārdi, ko es tev šodien pavēlu, tev paliek ierakstīti tavā sirdī.  Un atgādini tos saviem bērniem un runā tos sēžot savā namā un pa ceļu ejot, guļoties un ceļoties. Un sien tos kā zīmi uz savas rokas un liec par zīmi starp acīm uz pieres. Un raksti tos un liec pie sava nama durvju stabiem un pie saviem vārtiem. 

Kalpošanai bērniem ir 40 stundas, Jums, vecāki, ir 3000 stundu, lai vadītu un veidotu Jūsu bērnu garīgo dzīvi. Vai tādā gadījuma tas, kas notiek mājās nav daudz svarīgāks par to, kas notiek baznīcā?



* Mūsu Mateja draudzē Svētdienskola notiek 36 reizes gadā.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...