ceturtdiena, 2013. gada 21. marts

17.03.2013.nodarbība: Bagāts un brīvs. 3.daļa - 1.klases grupa

Šodien nodarbībā bijām krietni vien kuplākā skaitā, nekā iepriekšējās reizes. Nodarbību kā ierasts sākām ar reģistrēšanos. Šoreiz pie mums pirmo reizi ciemojās jauns puisis Matīss. Nodarbību turpinājām kā ierasts ar dziedāšanu, taču šoreiz nevis mēs gājām pie mūziķiem, bet viņi nāca pie mums. 


Kad bijām izvingrinājuši balsis un nedaudz izkustējušies dziesmu kustībās, bijām gatavi aprunāties kā katram gājis iepriekšējā nedēļā un lūgt. 

Kā ierasts aplītī klausījāmies stāstu. Šoreiz stāsts bija par diviem vīriem. Pirmais bija ļoti reliģiozs un labs. Viņš bieži gāja uz Templi lūgt, gavēja divreiz nedēļā, kā arī ziedoja Templī desmito daļu savu ienākumu, dzīvoja tīru, godīgu dzīvi. Taču otrais vīrs bija pilnīgi atšķirīgs. Viņš bija pretstats pirmajam. Viņš bija muitnieks Viņš bija negodīgs, jo dažkārt ņēma no cilvēkiem pārāk lielus nodokļus. Nevienam viņš nepatika.
Abi šie vīri iegāja Templī Dievu lūgt. Pirmais stāstīja Dievam par to, cik viņš ir labs, taču otrais par to, cik ir slikts un lūdza, lai Dievs viņam ir žēlīgs un piedod.
Bībelē teikts, ka Dievs attaisnoja otro vīru un piedeva viņam. Tā ir taisnošana.
 
Turpinājumā pārrunājām kas notiek, kad uzticamies Kungam Jēzum un paļaujamies uz viņu?
•    Visi mūsu grēki tiek izdzēsti
•    Dievs visus grēkus iemet jūras dziļumā
•    Dievs liek visus mūsu grēkus tālu aiz muguras
•    Viņš vairs tos nekad nepiemin
•    Grēki būs piedoti, aizmirsti un uz mūžiem zuduši.

Nodarbību turpinājām ar nelielu izkustēšanos - spēli. Sastājāmies aplī, iedomājāmies, ka mīkstā mantiņa ir grēks, no kura pēc iespējas ātrāk jāatbrīvojas un kamēr mūzika skanēja padevām to pa apli viens otram. No spēles bija jāizstājas, ja brīdī, kad mūzika apklusa, mīkstā mantiņa (grēks) bija mūsu rokās. 


Kad bijām izkustējušies, tad apsēdāmies pie galda un gatavojām rokdarbu. Šoreiz tās bija divas lūgšanu rociņas, kuras palīdzēja mums saprast un atgādināja par, ko varam un nepieciešams lūgt. 



Nodarbības noslēgumā tie, kuri labprāt vēlējās, kā arī nebija bijuši iepriekšējā reizē, gatavoja Bezvārdu grāmatiņas.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...