otrdiena, 2013. gada 26. marts

Ģimenes uzdevums Klusajai nedēļai „LŪGŠANU TRAUKS”



Bībelē ir teikts, ka Dievs ir kā māla meistars un mēs esam māls Viņa rokās. Viņš mūs veido ar rūpīgu izdomu kā trauku, kurā var likt visu to labāko.

Nepieciešams:


o        veidošanas masa (žūstošais māls);
o        sīki nieciņi māla trauka dekorēšanai;
o        sirds (no papīra, kartona vai auduma);
o        purpurs (mazi auduma gabaliņi);
o        nagla;
o        pupa;
o        maizes gabaliņš;
o        akmens.

Palmu svētdienā jeb Pūpolsvētdienā kopā ar bērniem izveidojiet savu māla trauku. Iedomāsimies, ka šis māla trauks ir mūsu sirds, mūsu dzīve, ka tie esam mēs. Mēs šo trauku varam piepildīt ar daudzām dažādām lietām, bet ar ko Dievs vēlas to piepildīt un kāpēc tas ir tik cieši saistīts ar Lieldienām?

Sākot ar Klusās nedēļas pirmdienu māla traukā ievietojiet pa vienam priekšmetam. Katrā no dienām pārrunājiet ar bērniem tās dienas priekšmeta nozīmi un lūdziet par tā simbolisko nozīmi jūsu ģimenē.

1.   SIRDS - mums atgādinās par to, ka Dievs jūs mīl. Dievs savu mīlestību parādīja sūtot savu Dēlu...”Jo tik ļoti Dievs pasauli mīlējis, ka Viņš devis savu vienpiedzimušo Dēlu, lai neviens, kas Viņam tic nepazustu, bet iemantotu mūžīgo dzīvību.” Lai šī sirds jums atgādina, cik ļoti Dievs jūs mīl un, ka Viņš vēlas, lai mēs mīlam viens otru.

2.    NAGLA - mums atgādinās, ka par Jēzus nāvi. Viņš tika pienaglots pie krusta un samaksāja par visiem mūsu grēkiem. “Nav lielākas mīlestības kā šī, kad draugs atdod savu dzīvību par saviem draugiem.” Jēzus parādīja savu mīlestību, samaksājot par visiem mūsu grēkiem, par mūsu nepaklausību.

3.   AKMENS - atgādinās mums par to, ka Jēzus nomira pie krusta un tika apglabāts bagāta vīra kapā. Tajā laikā kaps bija kā ala. Alai priekšā tika pievelts liels akmens. Bet trešajā dienā, kad cilvēki atnāca pie Jēzus kapa, akmens bija novelts un Jēzus tur nebija, kaps bija tukšs. Jēzus ir augšāmcēlies! Jēzus samaksāja par mūsu grēkiem un Viņš augšāmcēlās, lai mums šodien dotu jaunu dzīvi. ‎"ES ESMU augšāmcelšanās un dzīvība; kas Man tic, dzīvos, arī ja tas mirs, un ikviens, kas dzīvo un tic Man, nemirs nemūžam!”

4.    PURPURS - senos laikos purpura krāsa bija ļoti dārga krāsa, ko varēja atļauties tikai ķēniņi, vai bagāti cilvēki. Lai šis purpura auduma gabaliņš jums atgādina, ka Jēzus ir mūsu Kungs, Ķēniņš, kuru mēs pielūdzam, kuram ir vara. “Bet mums ir tik viens Dievs, Tēvs, no kura ir radītas visas lietas un kurš ir mūsu ilgu mērķis; un tikai viens Kungs, Jēzus Kristus, caur kuru visas lietas ir radītas un pastāvam arī mēs.”
    “un visas mēles apliecinātu, ka Jēzus Kristus ir Kungs Dievam Tēvam par godu.”
   
5.   MAIZE - atgādinās mums, ka Jēzus ir dzīvības maize. Lai mēs varētu dzīvot fiziski, mums ir vajadzīgs ēdiens. Maize parasti mums dod spēku un enerģiju. Jēzus ir sacījis - Es esmu dzīvā maize, kas nākusi no debesīm. Kas ēdīs no šīs maizes, tas dzīvos mūžīgi. Un maize, ko Es došu, ir Mana miesa, kas dota par pasaules dzīvību." Lai šī maize mums atgādina, ka Jēzus ir dzīvības maize, kas mums dod spēku dzīvot un kas mums dod mūžīgo dzīvību.

6.   PUPA - atgādinās, ka mums ir jāaug attiecībās ar Dievu. “Tad nu sakņojaties Viņā, augdami Viņā, stipri kļūdami ticībā un mīlestībā.” Mēs turpinām augt attiecībās ar Dievu. Mēs esam kā bērni, kas mācāmies mīlēt Dievu un paklausīt Viņam.

Adaptēts no Lent activities for kids “Prayer Pots”, pielāgojuši Kaspars un Ilze Šterni.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...