trešdiena, 2013. gada 6. marts

3.03.2013.nodarbība: Bagāts un brīvs. - 1.klases grupa

Šajā nodarbībā atnākuši bija tikai trīs bērni. Ļoti gaidām atpakaļ tos, kuri kādu laiku nav redzēti.
Pie mums viesojās Ruta, jo skolotāja Irēna bija slima.

Šoreiz nodarbība sākās mazliet citādāk nekā ierasts. Katrs bērns pastāstīja par to, ko viņam vislabāk patīk palīdzēt mammai vai tētim. Cits palīdz mazgāt traukus, cits - iet iepirkties uz veikalu.
Tad sekoja lūgšana.

Pēc tam bērni klausījās stāstu.
Ir reizes, kad mēs draugiem mēģinām ko izskaidrot, bet viņiem grūti saprast. Tādās reizēs mēs lietojam salīdzinājumus, lai viegāk būtu izskaidrot otram to, ko mēs domājam. Tāpat ir ar Bībeli, kad mēs to lasām, ne vienmēr visu saprotam. Tad Dievs lieto salīdzinājumus, lai mums vieglāk būtu saprast.
Glābšana ir kā bankas pārskaitījums.  Visi iedomājāmies lielu debesu banku, kurā ir mūsu konts un Jēzus konts. Mūsu konts ir netīrs. Jēzus konts ir šķīsts, labs un tīrs. Ja mēs uzticamies Jēzum Kristum, tad uz mūsu kontu var tikt pārskaitīts Viņa šķīstums.

Trīs pārskaitījumi.
Pāvils savā vēstuē Romiešiem (4. nodaļā) ir aprakstījis trīs pārskaitījumus. Tur stāstīts par trim cilvēkiem.
  • Par Ābrahāmu un Dāvidu. Arī viņi bija grēcīgi tādi paši kā mēs. Un ķēniņš Dāvids  bija izdarījis pat slepkavību. Bet šie vīri ticēja Dievam un sāka dzīvot Viņam. Viņu kontos tika ieskaitīta Jēzus Kristus šķīstība.
  • Tad Pāvils runāja par kādu citu, par mums visiem. Arī mums savos kontos ir iespēja iegūt Jēzus Kristus šķīstību, ja uzticamies Viņam.
Glābšana ir kā tiesas spriedums.
Tiesā vienmēr ir tiesnesis un apsūdzētais. Mūsu tiesnesis ir Jēzus, Kurš vienmēr ir godīgs. Mēs esam apcietinātie. Un tāpēc, ka pārkāpjam Dieva likumus, esam pelnījuši sodu. Savas mīlestības dēļ Jēzus vēlas rast risinājumu, kas mūs darītu brīvus. Vai tas ir iespējams? To bērni uzzinās nākamreiz.

Mūsu šīs dienas Bībeles pants bija no Romiešim 1:17:
No ticības taisnais dzīvos.

Balonos bija salikti Bībeles panta vārdi. Bērni ar lielu prieku pārdūra balonus. Tad lika kopā Bībeles pantu. Izlasījām to un iemācījāmies. Tad bērni sadalījās divās komandās. Viena komanda teica pirmo panta pusi, otra komanda turpinājumu.

Pēc tam sekoja dziedāšana. Šodien tā bija ekskluzīva. Pie mums grupiņā bija mūziķi.

Rokdarbā šoreiz katrs bērns varēja izvēlēties taureni, kuru izkrāsoja un izgrieza.

Tā kā šoreiz mūsu vidū nebija neviena februāra jubilāra, mēs cienājāmies ar sulu un cepumiem tāpat.
Pēc tam bērniem vēl atlika laiks rotaļām.


Nora un Ruta

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...