sestdiena, 2013. gada 9. marts

3.03.2013.nodarbība: Jēzus templī - 3-4 gadīgo bērnu grupa

Kā ierasts, nodarbību sākām ar aprunāšanos, kā mums ir gājis aizvadītajā nedēļā un ar lūgšanu namiņu. Aprunājoties ar bērniem, secinājām, ka daudziem no viņiem patīk pavasaris - vieniem tāpēc, ka ārā paliek silts, bet citiem tāpēc, ka draugiem ir dzimšanas dienas. Arī šajā reizē nosvinējām Hannai un Akselam dzimšanas dienas, tā kā viņi bija mūsu februāra jubilāri.


Tad ieklausījāmies Bībeles stāstā, kas atrodams Jāņa evaņģēlija 2.nodaļā un Mateja evaņģēlija 21.nodaļā, to izspēlējot ar koka cilvēciņiem un pašizveidoto kartona templi:
Tuvojās Pashā svētki un Jēzus iegāja templī, kur Viņš atrada daudzus pārdevējus, kuri templi jeb baznīcu bija pārvērtuši par iepirkšanās centru, gandrīz tāpat, kā mūsdienās Rimi vai Maxima. Jēzus, to ieraudzīdams sadusmojās, jo redzēja, ka viņi arī krāpās - prasīja cilvēkiem, lai tie dod vairāk naudas, nekā vajadzēja dot. Jēzus uztaisīja pātagu (jostiņa, ar kuru uzsitot pa zirgu, zirgs ātrāk skrien) un ar to apgāza galdus un naudu, kas atradās templī, kā arī izdzina visus dzīvniekus, kurus pārdevēji tur pārdeva. Viņš to darīja, jo templis jeb baznīca ir lūgšanu nams. Jēzus teica: "Ir rakstīts: Manam namam jābūt lūgšanas namam."
Tad pie mums ciemos atnāca mūziķi, ar kuriem dziedājām mums jau zināmās dziesmas ar kustībām: "Mani vada Labais Gans'' un ''Katru soli speru Tevī, Kungs".

Pēc dziesmu dziedāšanas izgatavojām rokdarbu, kas saistīts ar to, ka baznīca ir lūgšanu nams - aizlūgšanu puķītes ar pūkainiem kātiņiem, kuras izkrāsojām vai arī uz kurām uzzīmējām mūsu aizlūgšanu vajadzības. Šīs puķītes katrs varēja mājās aiznest un iespraust puķu podiņā vai arī ielikt vāzē, lai katru dienu sev atgādinātu, par ko ir jālūdz.



Tad paši, sev atgādinādami Bībeles stāstu, mēs uzcēlām savu templi no segām un krēsliem, kurā nosvinējām Hannas un Aksela dzimšanas dienas ar cepumiem un sulu.


Vēlāk, atgādinādami sev, mūsu lūgšanu un Dieva spēku, ar balonu izgatavojām eksperimentu: novilkām striķīti līdz logam, striķīti izvilkām cauri kokteiļu salmiņam, pie kura pielīmējam balonu ar līmlenti. Balonu piepūšot un palaižot vaļā, tas aizlidoja līdz logam, kas simbolizēja to, kā mūsu lūgšanas lido pie Dieva!



Jūsu svētdienskolas skolotājas - Anita un Agnija


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...