svētdiena, 2013. gada 13. janvāris

UZRUNA BĒRNIEM:Krāsojamā grāmata un baušļi



Vai Tev patīk krāsojamās grāmatas? Man tās ļoti patīk un droši vien tev vai taviem draugiem arī tās patīk.  Grāmatās mākslinieks mums ir sagādājis daudz lapas ar skaistiem, bet vēl neizkrāsotiem zīmējumiem. Tiem ir arī līnijas, kurām pāri nevajadzētu krāsot.
Daži bērni krāso un švīkā pāri līnijām. Viņiem pašiem tobrīd varbūt liekas, ka viss ir kārtībā, un ka krāsojums ir skaists. Taču, no malas skatoties, pārējie redz tikai nekārtīgas švīkas.
                Citi varbūt nekrāso pāri līnijām, taču izkrāsotais ir pavisam greizs, neīstās krāsās. Zilas vai sarkanas pīles, koši zaļš ūdens, rozā žirafes – tādas lietas patiesībā nemaz nav, īstenība te ir sagrozīta.
                Tie, kas jau prot krāsot pavisam labi, vairs nekrāso pāri līnijām un izkrāsotais atbilst īstenībai. Tad arī skatītājs no malas var priecāties par skaisto bildi.
                Līdzīgi ir ar mūsu dzīvēm. Dievs mums katram ir devis savu dzīvi, gluži kā krāsojamo grāmatu. Tajā ir skaisti zīmējumi, bet, lai tie būtu tik skaisti, kā tie ir iecerēti, tiem ir savas līnijas. Mūsu dzīvēs Dievs ir licis līnijas jeb savus baušļus, Dieva likumus, ko mēs nedrīkstam pārkāpt.
                Daži cilvēki šos likumus neievēro un krāso pāri līnijām, dara to, ko grib un kā grib. Pašiem viņiem šķiet, ka viņu dzīve ir skaista, bet Dievs no malas redz, ka tā ir viena liela nekārtība.
                Citi cilvēki atkal sagroza šos likumus tā, ka viņiem labāk patīk. Viņi sajauc īstenību un neievēro Dieva likumus. Dievs ir patiesības Dievs un meli Viņu apbēdina.
                Ir arī cilvēki, kas daudz lasa Bībeli, mīl Dievu un ar Viņu sarunājas lūgšanās. Tiem cilvēkiem Dievs dod spēku izpildīt vissvarīgāko bausli. Svarīgākais bauslis ir: tev būs To Kungu savu Dievu mīlēt no visas savas sirds un no visas savas dvēseles, un no visa sava prāta, un no visa sava spēka. Ja tu pildi šo bausli, tad savu dzīvi tu esi izkrāsojis skaisti, īstajās, patiesajās krāsās un nekrāsojot pāri līnijām. Tāda dzīve Dievu, tevi pašu un visus apkārtējos cilvēkus nudien iepriecinās!

Uzrunu teica Svētdienskolas skolotāja Lāsma Kozlovska
Adapēts pēc Staying Within the Lines. sermons4kids.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...