pirmdiena, 2013. gada 21. janvāris

UZRUNA BĒRNIEM:Palagi


Rita kopā ar savu ģimeni dzīvoja kādā ciematiņā netālu no kalniem. Togad bija silta ziema un vēl nebija uzsnidzis sniegs, tāpēc kalni izskatīgās gluži pelēki. Rita mīlēja savu vīru un bērnus, un viņai patika rūpēties par ģimenes mazo mājiņu un to uzturēt tīru. Īpaši viņai patika gādāt, lai viņas izmazgātās drēbes, kad tās bija izkārtas ārā žāvēties, izskatītos baltākas nekā kaimiņiem.


Reiz viņa ciemata veikalā nopirka jaunu veļas pulveri, kas solīja drēbes padarīt mirdzoši baltas. Rita steidzīgi devās mājās, lai pārliecinātos, vai viņas jau tā baltās drēbes tiešām varētu kļūt mirdzoši baltas. Un patiesi, izmazgājusi drēbes, viņa izkāra tās laukā un redzēja, ka tās ir vēl baltākas nekā iepriekš. Rita bija lepna paskatoties uz drēbēm un salīdzinot tās ar pelēcīgajiem kaimiņu palagiem. Pienāca vakars un nogurusi no dienas darbiem Rita agrāk nekā ierasts devās gulēt.

No rīta Rita paskatījās pa logu, lai papriecātos par mirdzoši baltajām drēbēm, bet ieraudzīja kaut ko negaidītu. Kāds bija iekrāsojis viņas mirdzošos palagus viegli pelēcīgus. Drēbes izskatījās netīras, taču sieviete ātri saprata kāpēc. Uz tuvējiem kalniem pa nakti bija uzsnidzis sniegs un rīta saules gaismā kalni bija tik spoži balti, ka uz tiem bija pat grūti skatīties. Sniegs lika Ritas drēbēm izskatīties pelēcīgām. Viņa klusi pie sevis atzina: „ Nekas nespēj līdzināties Dieva baltumam...”

Ar mums ir līdzīgi kā ar Ritas palagiem. Mums pašiem dažreiz var likties, ka esam balti, labi un, ka mums nav nekādas vainas, bet ja mēs sevi salīdzinām ar Dievu, kurš ir pilnīgs, labs un kurā nav nekā slikta vai netīra, tad ieraugām, cik patiesībā esam netīri.

Dievs tevi nav radījis, lai tu būtu pelēcīgs palags, viņš vēlas lai tu būtu tīrs un mirdzētu Dievam par godu. Dievs tev grib palīdzēt tādam kļūt, tici Jēzum Kristum kā savam Glābējam un atgriezies no grēkiem. Lai Jēzū Kristū esam baltāki nekā sniegs!

Adaptēts pēc Sem Doherty and Valerie Archer. „Now I See It: the Art of Illustration”// God is Holy and we cannot enter His presence.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...