otrdiena, 2013. gada 29. janvāris

UZRUNA BĒRNIEM:Svētais Vakarēdiens


Šis ir mans bērnības foto albūms. Albūms man palīdz atcerēties kā kādreiz izskatījās mani radinieki - tētis un mamma, kad viņi bija pavisam jauni, masa un brālis, kad viņi vēl bija maziņi. Šķirstot albūmu un skatoties bildēs es varu atcerēties un pārdomāt kādus svarīgus dzīves mirkļus – pirmo skolas dienu, izlaidumus, dzimšanas dienas svinības, kristības,.... Šis bildes man atsauc atmiņā svarīgus cilvēkus un notikumus no manas dzīves.

Tad, kad Jēzus devās atpakaļ uz debesīm, lai būtu kopā ar savu Tēti, arī viņš mums atstāja kādu īpašu bildi, lai mēs Viņu atcerētos. Tā gan nav Jēzus bilde kādā foto albūmā, kuru mēs varam aplūkot un redzēt kāds Jēzus izskatījās, bet tā ir bilde, kas palīdz ieraudzīt to, ko Jēzus mūsu labā ir izdarījis. Mēs to „bildi” saucam par Svēto vakarēdienu.

Īsi pirms Jēzus tika piesists krustā, Viņš sasauca kopā savus mācekļus - savus labākos draugus, lai kopā ar viņiem ēstu vakariņas. Jēzus paņēma maizi un teica, ka tā viņiem atgādinās par Jēzus miesu, kas tiks piesista krustā par viņiem. Tad Jēzus paņēma kausu ar vīnu un teica, ka vīns atgādinās par asinīm, kuras Jēzus izlēja pie krusta grēcinieku dēļ. Jēzus saviem labākajiem draugiem teica, ka tad, kad viņi ēd maizi un dzer vīnu, tad lai viņi atceras, ko Jēzus pie krusta ir izdarījis viņu dēļ - Viņš atdeva pats sevi, lai samaksātu par cilvēku grēkiem.
Arī mēs tagad, tie, kuri ticam Jēzum Kristum kā savam Glābējām un esam to apliecinājuši kristībā, reizi mēnesī baudām Svēto vakarēdienu - ēdam maizi un dzeram vīnogu sulu, un Tas mums palīdz atcerēties, ko Jēzus Kristus ir izdarījis mūsu dēļ – Viņš ir atdevis pats Sevi, lai samaksātu par mūsu grēkiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...