trešdiena, 2013. gada 9. janvāris

UZRUNA BĒRNIEM: Zvaigznes diena


Vai tu kādreiz esi vēlā vakarā pētījis zvaigznes? Varbūt tu zini kādu zvaigznāju nosaukumus?
Reiz austrumos dzīvoju gudri vīri, kuri nakti pēc nakts vēroja debesis un pētīja zvaigznes, cenšoties uzzināt visu iespējamo par Dieva radīto visumu.
Tad, kādu nakti, viņi ieraudzīja jaunu zvaigzni. Tā bija redzama uz jūdu zemes pusi. Ko gan tā nozīmēja? Šie vīri nebija jūdi, bet pirms daudziem gadiem liels skaits jūdu dzīvoja viņu zemē. Viens no tiem bija gudrs un cienījams vīrs vārdā Daniēls, kurš ticēja vienīgajam patiesajam Dievam. Varbūt tādēļ, ka Daniēls bija jūds, gudrie, ieraudzījuši zvaigzni jūdu zemes pusē, sāka pētīt arī jūdu Rakstos, kur bija pravietojumi par jauna ķēniņa nākšanu. Austrumu gudrie vēlējās iepazīt jauno ķēniņu.

Tā kā Austrumu gudrie devās satikt ķēniņu, viņi līdzi nesa dāvanas – zeltu, vīraku un mirres. Bībelē nav pateikts, cik daudz gudro bija. Bieži tiek domāts par trijiem, jo tik bija dāvanu. Ja arī bija tikai trīs austrumu zemes gudrie, tad karavānā bija daudz vairāk cilvēku - kamieļu dzinēji, atbildīgie par telšu celšanu, pavāri un sargi.
Gudrajiem vīriem uzzināt vairāk par Dievu un sastapt Jēzu nozīmēja veikt garu ceļojumu uz jūdu zemi. Viņi devās nezināmā ceļojumā, viņi nezināja cik ilgi viņi būs prom no savām mājām. Kā ir ar Tevi, vai tu būtu gatavs doties Tev nezināmā ceļā, lai vairāk uzzinātu par Dievu? Vai Tu vēlies Dievu labāk iepazīt?
Un tā viņi ceļoja zvaigznes virzienā līdz viņi nonāca Jeruzalemē, jūdu zemes galvaspilsētā. Vai šeit viņi atradīs ķēniņu? Gudrie vīri uzdeva savu vissvarīgāko jautājumu: „Kur ir jaunpiedzimušais Jūdu ķēniņš? Jo mēs Viņa zvaigzni redzējām austrumu zemē un atnācām Viņu pielūgt.”
Jūdu ķēniņš? Jeruzalemē neviens neko nebija dzirdējis par jaunu jūdu ķēniņu. Hērods bija jūdu ķēniņš par citu neviens neko nezināja
Jautājumu izdzirdēja arī Hērods un izbijās. Cits ķēniņš? Viņš zināja, ka jūdi ticēja Mesijam jeb Ķēniņam, kuram jānāk. Bet kas notiks ar viņu, ja nāks cits ķēniņš? Viņš sasauca kopā jūdu priesterus un rakstu mācītājus un izjautāja viņus par Kristus dzimšanu. Tie sacīja. „Pravietis rakstīja, ka no Betlēmes nāks tas, kurš valdīs Izraēlā.” Hērods gudrajiem pateica, ka jūdu ķēniņam ir jāpiedzimst Betlēmē.  Herods teica: „Ejiet uz turieni un, kad atrodiet, tad atnāciet un pasakiet arī man, kur Viņš ir, lai arī es varu doties Viņu pielūgt”. Ikviens, kurš pazina Hērodu, būtu sapratis, ka viņš melo, ka viņš negrib pielūgt Jēzu, bet gan viņu nogalināt.
        Steigšus gudrie atstāja pili un devās uz Betlēmi un zvaigzne atkal gāja viņiem pa priekšu un norādīja ceļu, tad apstājās virs viena nama. Gudrie saprata, ka tur ir viņu ceļojuma galamērķis.
Viņi iegāja namā un ieraudzīja tur bērnu līdz ar Mariju, viņi nometās ceļos un pielūdza Jēzu. Gudrie metās ceļos maza bērna priekšā, jo zināja, ka Viņš ir Dieva Dēls, kurš kādu dienu valdīs kā Ķēniņš. Tie godāja Viņu, pasniedzot līdzi atnestās bagātās dāvanas - zeltu, vīraku un mirres.

             Dievs ielika debesīs īpašu zvaigzni, lai austrumu gudrie varētu sastapt Viņa Dēlu! Un gudrie bija gatavi ceļot kilometriem un kilometriem, un kilometriem tālu, lai satiktu Dieva Dēlu, par kuru Bībelē ir sacīts, ka Viņš ir pasaules Glābējs. Gudrie vīri toreiz varēja nesaprast, kādā veidā Jēzus kļūs par pasaules Pestītāju.
Mēs to zinām tādēļ, ka Bībele to atklāj - šis mazais Dieva Dēls izauga, dzīvoja nevainojamu dzīvi un Viņš nomira pie krusta, lai saņemtu sodu par visiem pasaules grēkiem. Lai ikviens, kurš viņam tic varētu būt pie debesu Tēva mūžībā.
          Tev nav jāpēta zvaigznes lai iepazītu Dievu un satiktos ar Jēzu. Tev ir Dieva Vārds, Bībele. Šajā grāmatā Dievs ir pateicis visu, kas tev par Viņu ir jāzina.

              Meklē, atrodi un pielūdz Jēzu Kristu!



Adaptēts no „Zvaigznes stāsts”, Bērnu kristīgās izglītības apvienība. www.bkia.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...