svētdiena, 2012. gada 30. decembris

UZRUNA BĒRNIEM: Ķēniņš nāk!





Atceros bērnībā, kad vēl dzīvoju pie vecākiem mūsu, dzīvoklis vienmēr bija tīrs un kārtīgs. Manai mammai ļoti patika un vēl joprojām patīk tīrība un to varēja redzēt mūsu mājās - izlietnē nekad nestāvēja netīru trauku kaudzes un ja pa mājām staigājām ar baltām zeķēm tās arī palika tādā pašā baltā krāsā, jo grīda vienmēr bija tīra. Mājās visas lietas stāvēja savās vietās, nu dažreiz izņēmums bija mūsu ar māsas istaba.
Lai arī mūsu mājas ikdienā bija kārtīgas, tomēr dzīvoklis tika īpaši iztīrīts tad, ja nāca kādi ciemiņi, tad arī tētis piedalījās dzīvokļa tīrīšanā.
Es pat nevaru iedomāties kā būtu izskatījies mūsu dzīvoklis, ja mēs ciemos gaidītu karali. Tieši par to es vēlos ar tevi šorīt runāt – par ķēniņa nākšanu un nevis vienkārši par kādas valsts ķēniņu, bet gan par visu ķēniņu Ķēniņu.
Ilgi pirms piedzima Jēzus, pravietis vārdā Jesaja teica, ka pirms nāks Jēzus būs kāds, kurš sagatavos Jēzum ceļu. Viņa vārds bija Jānis un Bībelē ir teikts, ka Jānis bija kā saucēja balss tuksnesī, kas citiem cilvēkiem vēstīja, ka nāks Jēzus un ka cilvēkiem ir jāsagatavojas Jēzus nākšanai. Kad Jānis teica, ka ir jāsagatavojas, viņš nedomāja, ka ir jāiztīra savas mājas, viņš runāja par tīrām sirdīm. Jānis cilvēkiem stāstīja, ka viņiem ir jānožēlo savi grēki, jāatgriežas no tiem un jātop kristītiem, lai viņi varētu satikt Ķēniņu Jēzu, kas tuvojās.
Tikko mēs visi kopā svinējām Ziemassvētkus, Jēzus pasaulē nākšanas svētkus. Bībelē ir teikts, ka Jēzus nāks vēlreiz un mums ir jābūt gataviem, kad Viņš atgriezīsies.
Kā ir ar tevi? Vai tu esi gatavs satikt Ķēniņu Jēzu? Vai tava sirds ir tīra?

Adaptēts pēc A Voice in the Wilderness 
(http://www.sermons4kids.com/voice_in_the_wilderness.htm)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...