trešdiena, 2012. gada 12. decembris

UZRUNA BĒRNIEM: Aizmestā dāvana


          Mazā Kate ir tikai 1 gadu veca, un šie būs viņas pirmie Ziemsvētki. Kates māsīca Anna ar savu māmiņu ir izstaigājusi visus veikalus, lai atrastu mazajai kādu vērtīgu dāvanu, ko uzdāvināt Jēzus dzimšanas svētkos. Katei noteikti patiks šī skaistā lelle , - teica Anna, un mamma nocēla no veikala plaukta lelli ar mirdzošiem matiem un kleitu.

        Šī lelle maksā 10 latus, tieši tik, cik Anna ir sakrājusi, lai dotos kopā ar draugiem uz atrakciju parku. Tomēr, es vēlos, lai mazā Kate priecājās par dāvanu, un šī būs īstā! – teica Anna. Uz atrakcijām varēšu aizdoties citā reizē, bet Katei šie būs pirmie Jēzus dzimšanas svētki un es vēlos, lai tie ir viņai neaizmirstami. Viņa noteikti priecāsies par šo dārgo lelli vairāk nekā es par atrakciju parku.
Pienāca Ziemsvētku vakars un bija laiks atvērt dāvanas, kas saliktas zem eglītes. Anna nevarēja sagaidīt, kad mazā māsīca atvērs viņas dāvanu. Lelle bija iesaiņota sarkanā spīdīgā papīrā ar zelta krāsas lenti.
Kates mamma nolika mazulītei priekšā šo dāvanu, un sāka kopīgi to atvērt. Mazā ar rociņām plēsa un mētāja sarkano papīru un bāza to arī mutē. Annas sirsniņa strauji pukstēja no prieka. Tūlīt, tūlīt Kate ieraudzīs skaisto lelli. Kad dāvana bija izsaiņota, Anna to ielika Katei klēpī. Mazā paskatījās uz lelli un tad pēkšņi aizmeta to un sāka spēlēties ar dāvanu papīru. Anna bija vīlusies, un viņas acīs bija asaras, viņa bija nopirkusi tik dārgu dāvanu, bet Katei tā neinteresēja!
Viņa ir vēl maza – mierināja mamma – viņa vēl nespēj atšķirt vērtīgo no nevērtīgs, sarkanais papīrs novērsa Kates uzmanību no īstās dāvanas.
Tad sarunā iesaistījās vectētiņš, kurš visu to bija vērojis – Es dažreiz domāju, ka Dievs arī ir vīlies mūsos Ziemsvētku laikā. Kāpēc Anna nesaprata? Dievs sūtīja pirmajos Ziemsvētkos Jēzu, lai izglābtu mūs no mūsu grēkiem, Jēzus ir Dieva vislielākā dāvana mums cilvēkiem. Bet bieži mūsu domas novērš nevērtīgas lietas, tāpat kā šie ietinamie papīri, eglīte, spožas mantiņas, gardi ēdieni, Ziemsvētku vecītis un dāvana. Pasaulē ir tik daudz cilvēki, kas visdārgāko dāvanu aizmet prom, jo netic tai. Viņu Ziemsvētki ir piepildīti tikai ar nevērtīgām lietām.
Ko Tev nozīmē Ziemsvētki? Vai Tu priecājies par visdārgāko dāvanu, vai tikai par „papīriem”? Izvēlies - pieņem šo visvērtīgāko dāvanu jau šodien!

(Stāstīja Kristīne Rubene)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...