ceturtdiena, 2012. gada 20. decembris

Svētdienskolas Ziemassvētku svinības: DIEVA VĒSTULE TEV

Pastnieks ar riteni mums atveda vēstuli no Dieva, kura noteikti bija jāizlasa ikvienam bērnam.

Šajā vakarā arī Svētdienskolas skolotāji bija kļuvuši par pastniekiem, lai vestu bērnus cauri pasta nodaļām, katrā saņemot  un dažādos veidos izdzīvojot vēstules fragmentu. Atsevišļkie fragmenti bija kā puzle, kuru katra grupiņa salīmēja kopā.




Radīšana:
Mīļais bērns, šī Dieva vēstule Tev palīdzēs saprast to, cik ļoti Dievs Tevi mīl. Radot pasauli un visu kas ir, Dievs ir ierakstījis vārdus „Es Tevi mīlu” gan debesīs, gan uz zemes, gan arī dziļi jūrā. Viss, ko Dievs ir radījis, ir skaists, brīnišķīgs un labs.

Grēkā krišana:
Dievs visu bija radījis ļoti labu, bez vainas, bet pirmie cilvēki – Ādams un Ieva - izvēlējās nepaklausīt Dievam, un viņu nepaklausības dēļ pasaulē ienāca grēks. Cilvēku sirdis kļuva grēka pilnas un cilvēki vairs nevarēja būt kopā ar Dievu, kurš ir pilnībā labs un kurā nav nekas slikts. Tā kā mēs esam Ādama un Ievas maz, maz, maz, maz.....bērni, arī mēs esam grēcinieki. Mēs paši nevaram tikt brīvi no grēka, bet grēka alga ir nāve!


Pravietojums par Jēzu:
Tomēr Dievs turpināja mīlēja cilvēkus, kaut arī viņi grēkoja. Dievs zināja, ka cilvēki paši nespēs tikt brīvi no grēkiem un viņiem ir nepieciešama palīdzība. Jau Vecās Derības laikā Dievs cilvēkiem deva cerību, ka viņiem tiks sūtīts Glābējs, kurš atbrīvos cilvēkus no grēkiem. Dievs bija izvēlējies īpašus cilvēkus - praviešus, tie ir cilvēki, kuri skaidri dzirdēja Dieva balsi un varēja to pastāstīt citiem. Un Dievs praviešiem ilgi pirms Jēzus piedzimšanas pateica, ka Viņš cilvēkiem dāvinās Glābēju, kurš palīdzēs viņiem tikt brīviem no grēka un nāves vietā dāvinās mūžīgo dzīvību.


Eņģelis un Marija:
Daudzus gadus pēc tam, kad Dievs cilvēkiem caur praviešiem bija apsolījis, ka Viņš sūtīs Glābēju, kurš viņus atbrīvos no grēkiem un nāves, tas sāka piepildīties. Dievs nosūtīja īpašu ziņu vienkāršai meitenei – Marijai. Dievs šo vēsti nosūtīja gluži neparastā veidā, ar savu sūtni - eņģeli!


Kristus piedzimšana:
Šajā vakarā Dieva mīlestība uz cilvēkiem ir kļuvusi tik redzama, kā vēl nekad agrāk. Dieva vēsts, kas sludināta caur praviešiem, ir tapusi dzīva. Pasaulē, kas grima tumsībā, ir iespīdējusi gaisma, kas nekad nenodzisīs. Cilvēkiem, kuri bija grēka pārņemti, tagad ir cerība kļūt brīviem. Šī Cerība un Glābējs ir Kungs Jēzus, kurš piedzima Betlēmē. Viņš grib Tevi aicināt pie sevis, lai piedzimtu un būtu dzīvs Tavā sirdī! 





Noslēgumā paši bērni tika aicināti kļūt par pastniekiem. Sagatavojām vēstulīti ar Jāņa 3:16, kas kopsavilka visu garo Dieva vēstuli, kuru piedzīvojām mūsu svinībās. Mazie pastnieki  tika aicināti šo vēstulīti kādam uzdāvināt. 

Galvenais pastnieks katram bērnam atveda vēl vienu vēstulīti, dāvaniņu  - vēstuļu rakstīšanas komplektiņu.

Lai Tev sirsnīgi Kristus piedzimšanas svētki! Svētdienskolā tiekamies pēc ziemas brīvdienām 13.janvārī.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...