trešdiena, 2012. gada 19. decembris

9.12.2012.nodarbība: Jēzus piedzimšana - 3-4 gadīgo bērnu grupa

Nodarbības sākumā, kā ierasts, bērni pastāstīja to kā pagājusi nedēļa un, ar plaukstiņām uzbūvējot lūgšanu namiņu, pielūdzām Dievu.

Šajā svētdienā runājām par Jēzus dzimšanu. Par to kā tika izsludināta tautas skaitīšana un visiem iedzīvotājiem bija jāatgriežas pilsētās, kur tie bija piedzimuši. Jāzeps un Marija laikā, kad Jēzus vēl nebija piedzimis, devās garā, garā ceļā uz Bētlemi. Ceļš bija tāls un grūts, jo tad vēl nebija ne automašīnas, ne vilcieni, ne lidmašīnas. Kad Jāzeps un Marija nonāca Bētlemē bija pienācis Jēzus dzimšanas laiks. Izrādījās, ka pilsētā bija ieradušies ļoti daudz cilvēku – visas mājas un viesnīcas bija aizņemtas, un Jāzepam un Marijai nebija vietas, kur palikt, tāpēc viņi apmetās kūtiņā, kur dzīvoja lopiņi. Jēzus piedzima kūtiņā un Marija Viņu guldīja silītē.



Bērni paši piedalījās stāsta stāstīšanā, jo zināja gan to, ka Marija gaidīja bērniņu, gan par Bētlemi un silīti.
Lai palīdzētu iztēloties Jēzus piedzimšanu, aplūkojām attēlu Bērnu Bībelē, kurā attēlots šis notikums.


Pēc tam mūs apciemoja mūziķi ar kuriem kopā dziedājām Ziemassvētku dziesmiņas.



Rokdarbiņā no aploksnes gatavojām silīti, kurā ielikām salmus un tikko dzimušu bērniņu, tādā veidā atceroties to kā Jēzus piedzima.





Nodarbības beigās bērni uzcēla kūtiņu, kā būvmateriālus izmantojot krēslus un audumu. Bērniem patika spēlēties „kūtiņā” ar rotaļu dzīvnieciņiem.

Lai priecīgi Jēzus piedzimšanas svētki!

Anita un Ieva




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...