pirmdiena, 2012. gada 3. decembris

UZRUNA BĒRNIEM: Gaidīšana


Esmu dzirdējusi, ka cilvēks, kurš ir nodzīvojis 70 gadus garu mūžu, 3 gadus no tā ir pavadījis stāvot rindās un gaidot. Mums ikvienam tik bieži dzīvē kaut kas ir jāgaida - jāgaida rindā pie kases vai rindā pie ārsta, jāgaida, kad pusdienas būs gatavas, tu gaidi stundu beigas skolā, gaidi, kad pienāks vēstule, aties vilciens, vai kad būs sniegs un varēs iet uz kalniņu šļūkt ar ragavām. Mēs visi kaut ko gaidām.
Kā ir ar tevi, vai tev patīk gaidīt? Jā, es atceros, man arī bērnībā bija grūti kaut ko sagaidīt. Patiesībā jau arī pieaugušajiem bieži ir grūti gaidīt un sagaidīt. Bet nav jau īsti citas iespējas un atliek vien gaidīt.
Šodien ir pirmā Adventa svētdiena. Advents no latīņu valodas nozīmē nākšanu, ar ko mēs saprotam Jēzus Kristus nākšanu pasaulē. Tātad ar I Adventi mēs sākam gaidīt Ziemassvētkus - Kristus piedzimšanas svētkus.

Adventa laiks ir gan aizraujošs – ir tik daudz dažādu darbiņu un darāmu lietu gan bērnudārzā, gan skolā, bet šis laiks ir arī grūts, jo ir jāgaida Ziemassvētki un gribas jau, lai tie pienāktu ātrāk. Atceros, ka bērnībā man bija grūti sagaidīt tos, jo ir tik daudz ko gaidīt - īpašo Ziemassvētku dievkalpojumu, ģimenes svinības mājās, eglītes iededzināšana, dzejoļus, dziesmas un mazās dāvaniņas, ar kurām iepriecinām viens otru, domājot par lielāko dāvanu, kuru mēs esam saņēmuši – pašu Jēzu Kristu.
Ko mēs varam darīt, lai šis Ziemassvētku gaidīšanas laiks, nebūtu laika nosišana, bet lai tas būtu vērtīgs laiks? Mēs varam domāt par Ziemassvētku patieso nozīmi - ka Dievs musm dāvināja pašu dārgāko, Savu Dēlu Jēzu Kristu. Mēs varam vairāk domāt nevis par dāvanu saņemšanu, bet par dāvināšanu.
Vai Tu pagājušajā svētdienā saņēmi šo mazo lapiņu no Svētdienskolas skolotājiem ar uzrakstu „Mācos dāvināt”? Tā ir iespēja tev Adventa laikā sagatavot kādu jauku dāvanu mūsu baznīcas apkārtnē dzīvojošiem bērniem, kuri dzīvo trūcīgās ģimenēs, kuriem nav skaistu drēbju, rotaļlietu un kādiem no viņiem pat pietrūkst ēdiens. Es aicinu Tevi, ka Tu kopā ar vecākiem uztaisītu Ziemassvētku dāvaniņu un tad mēs to kopīgi nogādāsim šiem bērniem. Es aicinu, ka šādi tu varētu parādīt Kristus, mīlestību kādam bērnam, kurš to vēl nav piedzīvojis.
Esi par svētību cietiem Ziemassvētkus gaidot!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...