pirmdiena, 2012. gada 17. decembris

16.12.2012.nodarbība: Ziemassvētki - 3-4 gadīgo bērnu grupa

Iesakumā mēs pārrunājām, kā mums gājis iepriekšējā nedēļā, kā mēs gatavojamies Ziemassvētkiem mājās, vai gadījumā neesam apslimuši, tad ar lūgšanu namiņa palīdzību aizlūdzām par apslimušajiem un nodarbību.



Tad mēs ieklausījāmies Bībeles stāstā, kura laikā pārrunājām to, kā ganiņi ganīja savas aitiņas, kad pēkšņi pie debesīm parādījās eņģelis. (Izrādījās, ka vairāki bērni bija redzējuši īstas aitiņas.) Ganiņi bija nobijušies, kad ieraudzīja eņģeli, jo nebija iepriekš tādu redzējuši. Bet eņģelis, viņus nomierinot, paziņoja, ka viņi atradīs bērniņu silītē gulošu. Noskaidrojām, kas ir lopu silīte. Bērniņš, ko viņi atradīs būs Jēzus- Dieva Dēls. Tad pārādījās arī daudzi citi eņģeli, kas slavēja Dievu! Tad ganiņi devās ceļā un atrada Jēzu, Mariju un Jāzepu. Ganiņi viniem pastāstīja, ko eņģelis bija teicis, tad devās mājās, priecājās un slavēja Dievu!
(Bībelē šo stāstu var izlasīt Lūkas 2:8.-20.)


Pēc tam mēs pārrunājām to, ka ne visi cilvēki ir veseli un ka ne visiem ir iespēja Ziemassvētkos atnākt uz baznīcu, kā, piemēram, senioriem jeb veciem cilvēkiem. Tādēļ nolēmām pagatavot viņiem mazus pārsteigumiņus, proti, apsveikumiņus ar vates aitiņām, kas atgādina īstas aitiņas vilnu. Bērniem šis rokdarbs ļoti patika, viņi darbojās ar pacietību un aizrautību, daži pat uztaisīja 4 šādus apsveikumus.



Otrajā pusē apsveikumiem, ļāvām bērniem izdomāt, kādu novēlējumu viņi vēlas uzrakstīt, parakstījāmies ar saviem vārdiņiem, pierakstījām klāt vecumu, lai vecmāmiņas un vectētiņi, kas saņems šos apsveikumus, zinātu, ka bērni jau vecumā no 3-4 gadiem mīl Dievu un vēl viniem priecīgu Jēzus dzimšnas dienu! :)

"Bet eņģelis uz tiem sacīja: "Nebīstieties, jo redzi, es jums pasludinu lielu prieku, kas visiem ļaudīm notiks: jo jums šodien Pestītājs dzimis, Dāvida pilsētā, kas ir Kristus, Tas Kungs.  Un to ņemieties par zīmi: jūs atradīsit bērnu autos ietītu un silē gulošu." "

Lai svētīgs šis Ziemassvētku laiks ikvienam svētdienskolas bērnam un viņa ģimenei!


Sandijs un Agnija

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...