otrdiena, 2012. gada 11. decembris

09.12.2012.nodarbība: Otrā iespēja - 1.klases grupa


Šajā nodarbībā bērni turpināja mācīties Ziemsvētku dziesmas, ar ko priecēs draudzi 16. decembra dievkalpojumā. Aplītī pārrunājām, ar ko mums katram saistās Ziemassvētki - ir jauki saņemt dāvanas, bet jauki tās arī citiem sagādāt. Bērni dalījās pārdomās, kādu dāvanu visvairāk gribētu saņemt šajos Ziemassvētkos. 
Aizlūdzām par tiem, kas apslimuši. 


Tad sekoja stāsts par otro iespēju – par to, kā Jēzus cilvēkiem dod otro iespēju nonākt atpakaļ Viņa Tēva valstībā pēc tam, kad cilvēki ir krituši grēkā un no Dieva valstības izraidīti. Pārrunājām, ko nozīmē sekot Jēzum: kā pirmie Jēzus sekotāji bija Viņa mācekļi, pēc tam pirmie kristieši, bet tagad tie esam mēs, un mums katram ir uzdevums nest šo vēsti par otro iespēju tiem, kas ir mums apkārt. Stāsta gaitā iemācījāmies arī Bībeles pantu:

„Es esmu pasaules gaisma. 
Kas seko Man, tas nestaigās tumsībā,
bet tam būs dzīvības gaisma.” 
(Jāņa 8:12). 

Bērniem it īpaši patika šo pantu mācīties, ilustrējot katru vārdu ar kustībām. Palūdziet, lai viņi parāda jums šīs kustības arī mājās!




Noslēgumā bija rokdarbs – no īpašas masas gatavojām Ziemsvētku rotājumus, ko dāvināt draudzes vecajiem cilvēkiem. Iedevām līdzi arī aprakstiņu, kā šādus rotājumus pagatavot pašiem, ja kāda ģimene vēlas to izmēģināt mājās.

Lai visiem jauka šī Ziemassvētku gaidīšanas nedēļa!

Skolotājas – Irēna un Dina

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...