otrdiena, 2012. gada 16. oktobris

14.10.12. nodarbība: Jēzus paēdina ļaudis - 3-4 gadīgo bērnu grupa

Šajā svētdienskolas nodarbībā mēs ar bērniem aprunājāmies, kā viņiem gājis pa nedēļu un aizlūdzām par apslimušajiem brāļiem un māsām, izmantojot lūgšanu namiņu.



Mēs klausījāmies Bībeles stāstu, kurā Jēzus ar saviem mācekļiem un citiem ļaudīm devās uz Betsaidu, lai mācītu viņus. Tad pienāca vakars, daudzie ļaudis (vairāk nekā 5 tūkstoši) bija izsalkuši, taču ļaudīm nebija ēdiena, ne veikala, ne arī pietiekami daudz naudas. Tomēr atradās kāds mazs puisītis, kuram līdzi bija 5 maizītes un 2 zivis. Jēzus pateicās Dievam par ēdienu. Jēzus mācekļi sāka dalīt maizi un zivis ļaudīm. Kad visi bija paēduši, mācekļi salasīja 12 pilnus grozus ar pārpalikumiem.
 


Lai praktiskāk saprastu Dieva brīnumu mēs pagaršojām paši maizi un apskatījām enciklopēdijā, cik dažādas zivtiņas ir okeānos un jūrās.
 


Tad mēs pagatavojām papīra zivtiņas un maizītes un uzlīmējām uz šķīvīšiem, lai atcerētos Dieva brīnumu.


Atlikušajā laikā spēlējāmies ar koka cilvēciņiem zālē, iztēlojoties Jēzus vadīto "pikniku", kurā Viņš pabaroja ļaudis! :)

Jāņa 6:11-13
Tad Jēzus ņēma maizes un, teicis pateicības vārdus, izdalīja tās tiem, kas bija apsēdušies; tāpat arī no zivīm, cik tiem gribējās. Bet, kad viņi bija paēduši, Viņš sacīja Saviem mācekļiem: "Salasait atlikušās druskas, lai nekas neiet bojā!" Tad tie salasīja tās un piepildīja divpadsmit grozus ar druskām, kas no piecām miežu maizēm bija atlikušas tiem, kas bija ēduši. 


Skolotājas: Alise un Agnija.

1 komentārs:

  1. Izskatās tik jauka nodarbība, paldies! Katrīna mums mājās arī pastāstīja stāstu par maizēm un zivīm, un to, ka aizlūdza par savu saslimušo māsiņu!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...