otrdiena, 2012. gada 2. oktobris

UZRUNA BĒRNIEM: Glimezis un rožu krūms



Kāda dārza stūrī dzīvoja rožu krūms un gliemezis. Rožu krūms bija laimīgs. Tas bija pateicīgs Dievam par svaigo gaisu, par silto sauli un auglīgo lietu. Katru dienu krūms kļuva aizvien lielāks un drīz tas bija kā noklāts ar rožu ziediem. Smaržīgie un skaistie ziedi slavēja Dievu un darīja cilvēkus priecīgus.
Zem rožu krūma dzīvoja gliemezis. Tam patika dzīvot ēnā un neko nedarīt. Kad kāds pienāca tuvumā, gliemezis ierāvās savā čaulā, it kā teikdams: „Es ne par vienu citu, izņemot sevi neinteresējos.”
Kādu dienu gliemezis palūkojās augšup uz rožu krūmu un sacīja tam: „Tu nu gan neesi gudrs, dāvādams cilvēkiem savus ziedus par brīvu” Rožu krūms uzsmaidīja gliemezim un teica: „Kā gan es varu nedot to, ko Dievs dod man? , un rožu krūms turpināja ziedēt un par brīvu iepriecināt cilvēkus.
Mēs, Dieva bērni, saņemam no Dieva dāvanas un kā jau īstas dāvanas tās ir par brīvu. Dievs mums ir devis tik daudz un šodien, Pļaujas svētkos, mēs īpaši domājam un pasakāmies par visām lietām, kuras Dievs mums ir dāvinājis un to ir tik daudz – vecāki, mājas, ēdiens, drēbes, veselība, mūsu valsts, draugi, skolotāji, draudze un pats svarīgākais, Dievs mums ir devis Jēzu. Ir tik daudz lietu par ko mēs varam Dievam teikt paldies.
Tāpēc, ka Dievs mums ir devis tik nepelnīti daudz, tāpēc arī mums ir jādalās ar citiem. Jēzus mums ir teicis: „Bez maksas jūs esat dabūjuši, bez maksas dodiet.”  Esi pateicīgs Dievam un dalies ar citiem, tad tu būsi līdzīgs rožu krūmam, nevis gliemezim.

1 komentārs:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...