pirmdiena, 2012. gada 15. oktobris

UZRUNA BĒRNIEM: Bībele


 Bībele ir kā liela bibliotēka, kura sastāv no divām daļām – no Vecās Derības, kur ir 39 grāmatas un no Jaunās Derības, kur ir 27 grāmatas. Kuram labi padodas matemātika un  kurš var saskaitīt cik ir 39 +27, cik Bībelē kopā ir grāmatas? Jā, 66!
Tas pats svarīgākais par Bībelei nav vis tas, ka tā ir bibliotēka, nevis tas, ka tajā ir 66 grāmatas, bet gan tas, ka Bībele ir Dieva Vārds. Tas ko Dievs tev grib pateikt, tas ir uzrakstīts Bībelē.

Šodien mēs kopīgi varētu izlasīt no vienas no Vecās Derības grāmatām, kuru sauc par Psalmu grāmatu. 19.Psalmā 9.pantā ir teikts Tā Kunga pavēles ir taisnas, tās dara sirdi priecīgu. Tā Kunga bauslis ir skaidrs tas apskaidro acis. Tātad Dieva baušļi ir taisni un skaidri. Dieva Vārds un baušļi ir līdzīgi metra mēram, kurš ir taisns un skaidrs, tas nemainās katru dienu, tas vispār nemainās. Viens centimetrs šodien ir tikpat garš kāds tas bija vakar un tikpat garš kāds tas bija pirms simts gadiem, jo tas ir noteikts un nemainīgs standarts. Vai tu zini kam tiek izmantots metra mērs?
Atceros, ka bērnībā mums mājās pie virtuves durvju stenderes bija atzīmēts, cik kurš no mūsu ģimenes bija garš. Tētis mūs, bērus, pa vienam nostādīja pie stenderes, uzlika grāmatu uz galvas, lai var novilkt taisnu svītriņu un tad ar metra mēru izmērīja, lai uzzinātu to cik precīzi gari mēs esam. Tātad metra mērs mēra mūs, nevis mēs mēram cik garš ir metra mērs.
Zinu, ka dažreiz bērniem gribas ātrāk pieaugt un būt garākiem, īpaši zēniem. Varētu jau uztaisīt pats savu metra mēru, kur viens centimetrs ir īsāks, nekā patiesībā tas ir un tad kopējais garums sanāktu garāks, bet tas neko daudz nedotu, jo to cik tu esi garš šodien, to patiesību nevar izmainīt.
Tētis mani mērīja ar metra mēru, bet kā Dievs mūs mēra? Bībelē Dievs mums ir iedevis 10 baušļus, kas ir Dieva mērinstrumenti, ar kuriem var labi izmērīt to kādi mēs patiesībā esam. Mēs nekādi nevar izmanīt šos mērinstrumentus, jo tie ir nemainīgi un rāda patiesību. Bet to ko tu vari izmainīt Dieva spēkā ir tas kāds tu esi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...