pirmdiena, 2012. gada 15. oktobris

14.10.12. nodarbība: Pēteris, cilvēku zvejnieks - 1.klases grupa

Šodienas nodarbības sākumā skatījāmies, cik labi bērni ir iepazinušies – kamēr katrs bērns reģistrējoties līmēja uzlīmi, pārējiem draugiem bija jānosauc viņa vārds, un tas izdevās diezgan labi. 

Pēc tam devāmies dziedāt, un turpinājām mācīties šo dziesmiņu. Varat palūgt, lai bērni jums padzied un iemāca:


1.     Laužos ārā es no straumes, kas sev visu aizrauj līdz
Negribu kā skaliņš peldēt, būt bez vārda, nepazīts
Gribu patiesību atzīt, lai mani brīvu dara tā
Gribu kļūt par tīru trauku, ko mīlestība piepilda
 
Piedz:
Gribu Tavu sirdi pazīt,
Gribu sevi iepazīt
Gribu atvērt debess logus
Būt Tavas gaismas piepildīts
 
2.    Ceļos es, Tev pretī eju, Mani nevar apturēt.
Gribu saukties Tavā Vārdā, Tavai tautai piederēt.
Gribu patiesību atzīt, lai mani brīvu dara tā
Gribu kļūt par tīru trauku, ko mīlestība piepilda

Atgriezušies izrunājām to, ka turpmāk katrā nodarbībā par noteikumu neievērošanu bērns varēs saņmet 3 brīdinājumus, un pēc trešā brīdinājuma nodarbība būs jāpamet un jāatgriežas baznīcā pie vecākiem. Šāds lēmums tika pieņemts, jo iepriekšējā reizē bērnu uzvedība traucēja vadīt nodarbību, un skolotāju aizrādījumi netika ņemti vērā. Šoreiz, mums visiem par prieku, bērni uzvedās ļoti labi, un neviens pat nebija jābrīdina.  Ja turpmākajās reizēs kāds bērns būs saņēmis brīdinājumu, mēs pēc nodarbības centīsimies pabrīdināt viņa vecākus, lai dotu iespēju pārrunāt šo lietu mājās.

Tad aplītī pārrunājām, ka Dievs ir radījis daudz un dažādus ēdienus, un katrs izstāstīja, kas ir viņa mīļākais ēdiens. Bērni līdzdalīja arī lietas, kas nospiež viņu sirsniņas un par ko mums visiem kopā aizlūgt, un to arī darījām.  Viņi ir arī jau ļoti labi iemācījušies Tēvreizes lūgšanu.



Pēc tam klausījāmies stāstu par to, kā Pēteris, kurš bija vienkāršs zvejnieks, satika un iepazina Jēzu, un kā tas mainīja viņa dzīvi. Jēzus aicināja Pēteri kļūt par cilvēku zvejnieku, un bērni ļoti labi saprata un varēja izskaidrot, kas ar to domāts. Pēteris piedzīvoja daudz brīnumu kopā ar savu Kungu Jēzu – reiz viņam izdevās izvilkt milzum lielu zivju lomu, lai gan iepriekš tīkli bija pavisam tukši, un citreiz viņš staigāja pa ūdens virsu jūras vidū! 

Kad stāsts bija galā, atkārtojām bībeles pantu, kas bērniem pašiem bija jāsaliek kā „puzle”. 




Nodarbības beigu daļā visi varēja uzzīmēt, kā Pēteris velk laivā zivju pilno tīklu un arī pacienāties ar žāvētiem ābolīšiem, ko bērni bija nopelnījuši par labo uzvedību nodarbības laikā. 






Skolotājas – Nora un Irēna

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...