ceturtdiena, 2012. gada 18. oktobris

Klubs 46 PĀRGĀJIENS PĒC PATIESĪBAS



Vasara ir aizskrējusi vēja spārniem, klāt rudens, skolēni ir atsākuši skolas gaitas un arī Klubā 46 ar jaunu sparu ir uzsākts mācību gads. Tāpat kā iepriekšējā rudenī, kad skolēni varēja doties piedzīvojumā - "Skrējienā pēc patiesības", arī šoruden piedzīvojums neizpalika - 14. oktobrī notika "Pārgājiens pēc patiesības". 


Beidzoties nodarbībai Klubā 46, devāmies ceļā. Līdz Vecrīgai ar transportu (tramvaju vai auto) un tad jau 13 skolēni skolotāju pavadībā pārējo ceļu mēroja kājām. Gājiens cauri Vecrīgai, šķērsojām Daugavu, ejot pāri Akmens tiltam. Izrādījās, ka kādi skolēni līdz šim, kājām ejot, nebija to darījuši. Aizsteigušies garām iespaidīgajai Latvijas Nacionālajai bibliotēkas ēkai, drīz vien nonācām Uzvaras parkā - ne tur, kur slejas piemineklis, bet pāri ielai - kur plūst Mārupīte, kurā peldas bariem pīļu, kur ir daudz lielu, skaistu koku, kur ir bērnu spēļu laukums ar visādām kāpelēšanas iespējām, ko vēlāk arī K46 dalībnieki labprāt izmantoja. 

Visi skolēni tika sadalīti 4 komandās, kurām bija uzdevums atrast parkā jau iepriekš izliktos karodziņus ar uzdevumiem, tos pareizi izpildīt un savākt pēc iespējas vairāk punktu. Šajā pasākumā Patiesību meklējām un arī to turpināsim darīt šajā mācību gadā K46 nodarbībās, mācoties mācību materiālu "Pasaule" - kā tika radīta pasaule; kā mēs ienācām pasaulē; kas ir pasaulē utt. Līdz ar to skolēniem bija jālieto savs "asais prāts" dažādu tēmu uzdevumos:

  • daba;
  • cilvēks;
  • dzīvnieki; 
  • fakti/teorija;
  • Ko Bībele saka par Dieva radību?



Lai gan ārā jau bija rudenīgi vēss, šajā spēlē gāja karsti. Azartiska skriešana, meklējot karodziņus, aizrautība, pildot uzdevumus, vilšanās, neatrodot vajadzīgo karodziņu vai nevarot veikt kādu uzdevumu. Prieks, ka bija komandas, kas darbojās plecu pie pleca, kurās valdīja īsts komandas gars un saskaņa. Taču ir arī vieta izaugsmei - mācīties būt draudzīgākiem arī pret tiem, kurus nepazīstam, pacietīgākiem, mazliet lēnprātīgākiem, kā arī  pieklājīgākiem savā runā.

Spēlei beidzoties devāmies pa krāsainu lapu piebirušām ielām uz Āgenskalna baptistu baznīcu, kur mūs jau gaidīja Montas (bijušās K46 skolotājas) un Monikas sarūpētais karstais augļu dzēriens un frī kartupelīši ar cīsiņiem. 

Beidzot klāt bija arī spēles rezultātu paziņošana. Cīņa bija spraiga, visi bija malači un bija centušies, bet matemātika bija nepielūdzama un tā lika izskaitļot pēc punktiem uzvarētājus. 1. vietu ieguva komanda Zinīši. Viņi patiešām zināja ne tikai to, kā atrast karodziņus, bet arī kā pareizi izpildīt uzdevumus! 2. vietā ierindojās Jautrās čībiņas, 3. vietā -  komanda GRE un 4. vietā Trakie krokši. Uzvarētāji Zinīši dalījās ar iegūto garšīgo balvu ar visiem pārējiem un ik katram par piemiņu no Pārgājiena pēc patiesības tika dāvināts atslēgu piekariņš. Noslēgumā spēlējām vēl kādu spēli un klāt arī bija pienācis laiks doties mājup.
Ceram, ka šajā svētdienā skolēni ne tikai jautri pavadīja laiku, bet ka viņu sirdis bija atvērtas Dieva Vārdam un Viņaklātbūtnei, ceram, ka skolēni  Pārgājienā pēc patiesības iemācījāsko jaunu, saprata un nāca solīti tuvāk Jēzum.


Renāte














Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...