otrdiena, 2012. gada 30. oktobris

UZRUNA BĒRNIEM: Bībele un gaisma



Kā tev liekas, kura ir vistumšākā vieta uz pasaules? Kur ir tik tumšs, ka absolūti neko nevar redzēt? Es tev nedaudz vēlāk pateikšu kura ir pati tumšākā vieta, bet tagad mēs varētu parunāt par otro tumšāko vietu uz pasaules un cilvēkiem, kuri strādā tajā tumšajā vietā vienu no visgrūtākajiem darbiem uz zemes.
Tā tumšā vieta ir ogļraktuves, tā ir vieta simtiem metru zem zemes un tur ir pilnīgi tumšs, jo dienasgaisma tur nevar iespīdēt. Iedomājies cik tas ir grūts darbs būt par ogļraci, īpaši agrāk, kad tas bija vēl grūtāk un bīstamāk – tev ir jāiekāpj īpašā liftā un tevi nolaiž dziļi zemē. Tur lejā tev ir  jāiet vai pat jārāpo pa maziem tuneļiem, lai tiktu pie oglēm un tās varētu uzvest augšā virszemē, kuras pēc tam izmanto kā kurināmo siltumam un elektrības iegūšanai.
Ja Tu būtu ogļracis un būtu tur dziļi, dziļi zemē, tev tur būtu 2 problēmas -  tāpēc, ka tur ir tik tumšs, tu nevarētu redzēt, kur iet un tāpēc, ka ir tumšs, tu nevarētu strādāt un rakt tās ogles
Kā tev šķiet ko tev vajadzētu, lai Tu varētu redzēt? Tev vajadzētu lampu. Ogļračiem ir īpašas lampas, tās ir piestiprinātas pie ķiveres, kas pasargāja ogļrača galvu no krītošiem akmeņiem. Šāda lampa neizgaismoja garu ceļa gabalu, tikai dažus soļus uz priekšu, bet tas ir pietiekoši, lai redzētu kur droši likt nākošo soli. Ar lampu uz galvas ogļracis varēja strādāt, jo abas rokas bija brīvas, lai varētu rakt ogles. Šāda lampa ir liels palīgs otrā pasaules tumšākajā vietā.
Bet kas tad ir tā pasaules pati tumšākā vieta? Tā ir pati pasaule, kurā mēs dzīvojam, šeit zemes virspusē. Tā gan ir cita veida tumsa, kas ir pasaulē. Tā ir tumsa, kas nāk no grēka, kas neļauj lietas skaidri redzēt. Kā gan cilvēki var dzīvot un staigāt šādā tumšā pasaulē? Kā gan mēs varam zināt īsto ceļu pa kuru iet un pareizās lietas, kuras darīt?
Dievs mums ir devis gaismu, lai mēs redzam katru soli uz priekšu, kur mums droši  likt kāju. Šī gaisma ir Dieva Vārds, Bībele un tas ir rakstīts Ps. 119:105:
„Tavs vārds ir manu kāju spīdeklis un gaišums uz maniem ceļiem” .
Tātad Dieva vārds Bībele tev dod gaismu, lai tu varētu ieraudzīt pa kuriem ceļiem ir labi iet un no kuriem vajag izvairīties, jo tur ir kādas bīstamas bedres. Šī gaisma Tev palīdz pieņemt pareizās izvēles un pasargā no kļūdām.
Vai tavs dzīves ceļš ir gaišs? Ja, jā, tad turpini lasīt Bībeli, bet ja nē, tas ir tumšs, tad sāc to darīt!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...