pirmdiena, 2012. gada 26. novembris

18.11.2012.nodarbība: Jēzus dziedina paralizēto - 3-4gadīgo bērnu grupa

Nodarbības sākumā mēs ar bērniem pārrunājām, kāpēc daudziem cilvēkiem pie jakām un džemperiem ir piesprausta sarkanbaltsarkana lentīte, proti, pārrunājām, ka šajā dienā (18.novembrī) svinam Latvijai dzimšanas dienu. Daži bērni jau stāstīja, ka vakarā ies ar ģimeni uz "Staro Rīga" un salūtu.


Tad mēs aizlūdzām par tiem mūsu ģimenēs, kas ir apslimuši, un par to, lai nodarbība izdodas. Lai noskaidrotu, kuri ir atnākuši, mēs salīmējām uzlīmītes mūsu uzlīmīšu kalendārā.


Tad ķērāmies pie Bībeles stāsta par triekas ķerto, kuru 4 viņa draugi gribēja vest pie Jēzus. Taču izrādījās, ka mājā, kurā atradās Jēzus un stāstīja par Dievu, bija pārāk daudz cilvēku, tur nevarēja tikt iekšā. Tad nu šie draugi izlēma uzkāpt uz jumta un atsegt (atvērt) to, lai varētu nolaist savu draugu lejup pie Jēzus.


Jēzus, redzēdams, ka šis slimais cilvēks tic Dievam, teica viņam, ka viņa grēki viņam piedoti. Lai visi saprastu, ko Jēzus ar to bija domājis, Viņš teica:

"Es tev saku: celies, ņem savu gultu un ej mājās."
 (Marka 2:11)

Un viņš arī piecēlās, paņēma savu gultu, kas toreiz bija līdzīga matracītim, un varēja staigāt, lekt un griezties riņķī, jo viņš bija vesels.

No šī stāsta varam mācīties, ka Jēzum viss ir iespējams un ka jātic un jāuzticas Viņam, arī, ja tas reizēm ir grūti.



Pirmajā reizē šo stāstu mēs izspēlējām ar papīra mājiņas un koka cilvēciņu palīdzību, bet otrajā reizē mēs to izspēlējām, paši ceļot māju no krēsliem un segām, ejot iekšā, ļaujot  katram bērnam, kurš vēlējās, tikt ieceltam pa jumtu.
Šīs nodarbības laikā mūs arī apciemoja mūziķi, ar kuriem kopā mēs mācījāmies dziesmu "Jūs, bērniņi, nāciet".

Tad mēs katrs izgatavojām pa vienam Latvijas karodziņam Latvijas dzimšanas dienai par godu, kuru varējām arī ņemt līdzi uz mājām, lai vēl latviskāk svinētu šos svētkus.



Vēlāk bērni varēja parotaļāties ar rotaļlietām un ar mājiņu, kuru bijām uzcēluši, atverot jumtu, laižot lejup pa jumtu rotaļlietas. Šķita, ka bērniem šis stāsts patika, jo ik pa laikam atkārtojās frāze: "Celies un staigā!"
Bībelē stāstu var pārlasīt: Marka evanģēlijā 2:1-11.

 Alise un Agnija


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...