otrdiena, 2012. gada 6. novembris

UZRUNA BĒRNIEM: Jēzus izmaina cilvēku dzīves



Vai tu esi kādreiz redzējis fonendoskopu? Vai tu zini, kurš to izmanto savā darbā? Jā, tas ir ārsts, ģimenes ārsts. Vai Tu esi kādreiz bijis slims? Laikam mēs ikviens kādreiz esam slimojuši. Tad, kad tev ir pavisam slikti un ir augsta temperatūra, tad tavs ģimenes ārsts nāk pie tevis uz mājām mājas vizītē. Ar fonendoskopu ārsts paklausās kā tu elpo, kā strādā tavas plaušās, kā ari viņš paklausās tavu sirsniņu, tās sirdspukstus.
Tas kā ģimenes ārsts nāk pie tevis uz mājām, kad esi slims ir tāds mazs atainojums, ko Jēzus darīja, kad dzīvoja uz zemes.
Jēzus gāja pie tiem, kuri bija slimi, noskumuši, kuriem dzīvē bija kādas problēmas. Viens no šādiem cilvēkiem bija muitnieks vārdā Matejs. Tajos laikos, kad Jēzus dzīvoja, cilvēkiem nepatika muitnieki, jo viņi bieži bija mantkārīgi un negodīgi. Bet Jēzus izmanīja Mateja dzīvi un aicināja viņu kļūt par vienu no viņa tuvākajiem draugiem – par mācekli. Kādu dienu Jēzus devās uz Mateja māju un ēda vakariņas kopā ar viņu. Vairāki Mateja vecie draugi arī tur bija un dzirdēja, ko Jēzus māca. Taču tā laika reliģiozajiem cilvēkiem (reliģiozs ir tāds cilvēks, kurš ārēji izskatās ļoti pareizs un viņš pamāca arī citus, bet savā sirdī viņš nemaz nav pareizs, viņam trūkst mīlestības un ir cita sirds) galīgi nepatika tas, ka Jēzus runāja un pat ēda vakariņas ar muitnieku un citiem grēciniekiem. Kā tu domā, ko Jēzus atbildēja uz šādiem pārmetumiem? Jēzus teica, ka ne jau veselajiem vajag ārstu, bet slimiem un, ka Jēzus nav nācis aicināt taisnos, bet grēciniekus.
Tieši tāpat kā ģimenes ārsts, tā arī Jēzus devās uz to cilvēku mājām, kuriem bija nepieciešama palīdzība, Jēzus piedeva grēkus, pieskārās viņiem un dziedināja no sāpēm un slimībām
Dažreiz mēs esam te iekšā baznīcā un gaidām, ka cilvēki, kuriem ir nepieciešams Jēzus, paši te atnāks, lai mēs viņiem varētu pastāstīt par Jēzu un Viņa mīlestību. Mums būtu jādara tas, ko Jēzu darīja - mums būtu jāiet tur ārā, kur ir cilvēki un viņiem jāstāsta par Jēzu, kas piedod grēkus grēciniekiem un dziedina slimos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...