otrdiena, 2012. gada 13. novembris

UZRUNA BĒRNIEM: Jēzus paēdina 5000 cilvēkus



Vai tu kādreiz esi devies piknikā? Šodien man līdzi ir piknika grozs un mums vajadzēs likt lietā iztēli, un iedomāties ar ko mēs to piepildītu, ja mēs dotos piknikā? Iespējams mēs tur liktu maizītes, termosu ar tēju, ābolus,...
Ja šajā grozā būtu visas tās lietas, kuras mēs nosaucām, tad te būtu pietiekoši daudz ēdiena tavas Svētdienskolas vai Kluba 46 grupas bērniem. Bet ja visa Svētdienskola dotos piknikā, vai tad te būtu pietiekoši daudz ēdamais? Un ja visa Mateja draudze dotos piknikā? Bet, ja visi  Matīsa ielas iedzīvotāji? Nē, te nav tik daudz ēdamā, lai  visi varētu paēst.

Bībelē ir aprakstīts kāds līdzīgs stāsts. Kādu dienu Jēzus ar saviem mācekļiem laivā aizbrauca uz kādu nomaļu vietu, lai tur atpūstos, bet tur viņus sagaidīja daudz cilvēku, kuri viņi gribēja dzirdēt Jēzus mācību un vēlējās, lai Jēzus dziedina tos, kuri bija slimi. Jēzus gribēja atpūsties, bet tad, kad Viņš ieraudzīja visus cilvēkus, viņš aizmirsa par savu nogurumu, tāpēc, ka Viņš mīlēja cilvēkus un vēlējās viņiem palīdzēt. Viņš dziedināja slimos un mācīja cilvēkiem par debesu valstību.
Tad pienāca vakariņu laiks un mācekļi Jēzum teica, lai Viņš atlaiž cilvēkus un lai viņi paši sev varētu sadabūt ēdamo. Zini ko Jēzus atbildēja? Viņš teica, ka cilvēkiem nav jāiet prom, bet mācekļiem visus ir jāpabaro. Uz ko mācekļi atbildēja, ka viņiem nav nekā izņemot 5 maizes un 2 zivis. Jēzus lika visiem cilvēkiem apsēsties zemē, Viņš paņēma 5 maizes un 2 zivis, pacēla savas acis uz debesīm, pateicās un pārlauza. Viņš deva ēdienu mācekļiem, lai tie to dod pārējiem cilvēkiem. Visi cilvēki paēda un mācekļi vel salasīja 12 grozus ar maizes drupačām, kas bija palikušas pāri. Bībelē ir rakstīts, ka tur bija 5000 vīri un vēl klāt sievietes un bērni.
Vai Tu vari iedomāties, ka ar vienu piknika grozu varētu paēdināt veselu pilsētu? Cilvēkiem tas būtu neiespējami, bet Dievam nekas nav neiespējams!
Ko Mēs varam mācīties no šī patiesā notikuma no Bībeles? Mēs varam mācīties to, ka tad, kad mēs Dievam atdodam to, kas mums ir, Viņš to svētī un dara ar to daudz vairāk nekā mēs spētu iedomāties. Pat, ja Tev nekā daudz nav, tas mazumiņš, kas Tev ir kļūst par kaut ko vērtīgu tad, kad tas ir ielikts lielā Dieva rokās. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...