otrdiena, 2012. gada 20. novembris

UZRUNA BĒRNIEM: Brīvība nav par brīvu





Šodien man līdzi ir mazs Latvijas karodziņš, jo šodien ir īpaša diena mūsu valstij. Vai Tu zini, ko mēs šodien svinam? Latvijas neatkarības dienu. Neatkarība nozīmē brīvību, mēs svinam to, ka mūsu valsts Latvija ir brīva. Tu savā ikdienā vari piedzīvot dažādu veidu brīvību – tu vari brīvi nākt uz baznīcu, vari brīvi pielūgt Dievu, neviens tev neaizliedz doties uz Svētdienskolu vai dziedāt ansamblī. Tavā ikdienā Tev ir diezgan daudz lietas, kuras tu vari brīvi darīt un kad tu paaugsies, tad tās lietas, kuras varēsi brīvi izvēlēties, kļūs vēl vairāk.
Ieklausies kā skan vārds „brīvība,” varētu šķist, ka brīvība ir par brīvu. Vai tu zināji, ka tā tomēr nav par brīvu?
Brīvībai, kuru mēs tagad varam izbaudīt, dzīvojot neatkarīgā Latvijā, ir cena, kādam bija jāsamaksā par brīvību. Arī mūsu draudzē ir gan vīrieši, gan sievietes, kuri ir cīnījušies vai pat netaisnīgi likti cietumos, jo viņi nav atkāpušies no idejas par brīvu Latviju, kurā brīvi par skanēt kristīgā vēsts. Iespējams tavā ģimenē, jūs esat zaudējuši vectētiņu, vai vecvectētiņu, kurš ir kritis karā, cīnoties par Latviju. Mēs tagad varam dzīvot brīvā Latvijā tikai tāpēc, ka reiz bija cilvēki, kuri bija gatavi atdot pat savu dzīvību, lai mūsu valsts būtu brīva. Brīvībai ir cena un bieži tā ir dzīvības cena.
Ir kāda īpaša brīvība, kas ir vēl svarīgāka un lielāka, tā ir brīvība, kuru mēs iegūstam Jēzū Kristū. Bībele mums māca, ka sods par grēku ir nāve. Bet tie no mums, kuri ticam Jēzum Kristum, esam atbrīvoti no šī soda, jo Jēzus ir izcietis to mūsu vietā. Nāves vietā mēs mums ir apsolīta mūžīgā dzīvība. Šī brīvība nav par brīvu, Jēzus par to ir dārgi samaksājis.
Mums katram ir divas īpašas brīvības – brīvība, kas dota, ka varam dzīvot brīvā Latvijā un brīvība no grēka soda pateicoties Jēzum Kristum.
Lai Tev skaista mūsu Latvijas dzimšanas diena!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...