pirmdiena, 2012. gada 26. novembris

UZRUNA BĒRNIEM: Mūžības svētdiena


Šo svētdienu sauc par mūžības svētdienu, jo šajā dienā mēs domājam par cilvēkiem, kuru laiks šeit uz zemes ir beidzies un viņi ir aizgājuši mūžībā. Ja šie cilvēki ticēja Jēzum un bija atgriezušies no grēkiem, tad tagad viņi ir debesīs pie Dieva. Par to, ka šī zemes dzīve nav viss un to kā Tu vari nonākt debesīs mēs esam runājuši iepriekš. Bet, lai Tu gribētu vispār tiekties nonākt debesīs, ir svarīgi zināt kā tur ir. Protams, esot šeit uz zemes, mēs pat īsti iztēloties nevaram cik tur būs labi, bet dažas lietas par to kā tur ir atklātas Bībelē.
Piemēram, mēs varam izlasīt to, kas nebūs debesīs:

  • Tur nebūs asaru, tāpēc tur tev nebūs vajadzīgs kabatas lakatiņš, lai tās noslaucītu. Tagad dzīvot uz zemes ikvienam no mums dzīvē ir kādi skumji brīži -  tad, kad tev sāp, ja esi sasities, vai tev ir jāšķiras no kāda mīļa cilvēka, un tad tu raudi. Bet debesīs tu neraudāsi, jo tur vairs nebūs skumju, tur tu nekad netiksi ievainots un nebūsi šķirts no draugiem, kuri arī mīl Kungu Jēzu.
  • Debesīs nebūs slimību. Šeit uz zemes ir kādi zēni un meitenes, kuri ir ļoti slimi, kuri nevar iet spēlēties un kuri nekad šajā zemes dzīvē neizveseļosies, bet viņi būs veseli debesīs.

  • Vai tev ir bail no tumsas? Ja tev ir bail, tad tu priecāsies dzirdēt, ka debesīs nebūs nakts un nebūs tumsas. Dažiem bērniem ir tik ļoti bail no tumsas, ka viņiem ir vajadzīga naktslampiņa istabā. Bet debesīs nekas tamlīdzīgs nebūs vajadzīgs, jo Bībelē ir teikts, ka pats Dievs tur dos gaismu, tur būs ļoti  gaišs.

  • Debesīs nebūs arī nāves, tur nekad nebūs jāiet uz bērēm, tur nebūs jāvelk melnas drēbes un tur nebūs kapsētu. Neviens nemirs un nevienam nebūs jābaidās no nāves, jo tie cilvēki, kuri būs debesīs dzīvos tur mūžīgi.

Cik gan labi ir to visu zināt, jo tad mēs varam būt droši, ka tie mūsu mīļie cilvēki, kuri ir aizgājuši no šīs dzīves un ticējuši Jēzum ir labā vietā, tik labā, ka mums ir pat grūti iedomāties. Tur tu varēsi satikt Jēzu, tur būs tūkstošiem eņģeļu, tur būs pat zelta ielas un miljoniem cilvēku, kuri ir ticējuši Jēzum kā savam Glābējam.

Vai tagad Tu saproti, cik debesu valstība ir skaista vieta? Vai saproti kāpēc Dievs, kurš tevi mīl, tik ļoti vēlas, lai tu tur nonāktu, ka viņš pat Tevis dēļ ir atdevis savu Dēlu? 



__________

Balstīts uz Jāņa atklāsmes grāmatas 21nod 1.-4.pantam  un pielāgots no Sam Doherty grāmatas „Bible Talks for Children”

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...