ceturtdiena, 2013. gada 7. februāris

UZRUNA BĒRNIEM: 5 pirkstu lūgšana




Šorīt kopā ar tevi es vēlos domāt par lūgšanu. Kā Tu ar saviem vārdiem varētu pateikt  - kas ir lūgšana? Tā ir saruna ar Dievu. Tu ar Dievu vari sarunāties brīvi, stāstīt Viņam visu, kas tev ir uz sirds, pateikties un lūgt palīdzību kādās lietās. Bet esmu dažreiz Svētdienskolā piedzīvojusi, ka kādiem bērniem nekas nenāk prātā un viņi nevar iedomāties par ko varētu lūgt, tad nu šodien mēs kopīgi iemācīsimies īpašu lūgšanas veidu, kas varētu Tev palīdzēt. Tā ir „Piecu pirkstu” lūgšana.

Tagad visi saliksim savas rokas kopā tā it kā mēs lūgtu Dievu, tikai šoreiz turi aci vaļā, lai tu redzētu savas rokas. Tad kad tu šādi saliec rokas, tad īkšķis no visiem pirkstiem ir viss tuvāk tev. Tāpēc sāc lūgšanu par tiem cilvēkiem, kuri tev ir vistuvākie – vecāki, māsas un brāļi....
Nākošo pirkstu sauc par rādītājpirkstu un to bieži lieto, lai norādītu kādas lietas. Lūdz par tiem, kuri norāda Tev, kur ir pareizais virziens dzīvē, lūdz par skolotājiem skolā, skolotājiem  Svētdienas skolā un par mūsu mācītājiem.
Nākošais pirksts ir visgarākais no visiem un tas tev atgādina, ka ir jālūdz par vadītājiem – par valdību un prezidentu, un citiem cilvēkiem, kuri ir atbildīgos amatos.
Ceturto pirkstu sauc par zeltnesi, jo uz to parasti liek laulības gredzenu. Bet vai Tu arī zināji, ka tas ir visvājākais no visiem pirkstiem? Šis pirksts lūgšanā atgādina par tiem, kuri ir  vāji un slimi.
Un pēdējais piektais pirkstiņš ir vismazākais. Kā tev liekas par ko varētu atgādināt šis pirkstiņš? Par to, cik Tu esi maziņš salīdzinājumā ar Dievu un par to cik tev ļoti ir nepieciešama Dieva palīdzība, tāpēc lūdz arī par sevi.

Nākamreiz, kad mājās, Svētdienskolā vai kaut kur citur esot Tev nenāks prātā idejas par ko lūgt, sarunājoties ar Dievu, atceries šo piecu pirkstu lūgšanu - par ģimeni, par skolotājiem, par vadītājiem, par tiem, kuri ir slimi un par sevi. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...