piektdiena, 2013. gada 1. februāris

27.01.2013.nodarbība: Jānis sagatavo Jēzum ceļu - 3-4 gadīgo bērnu grupa

Nodarbības sākumā, ar plaukstiņām uzbūvējot ierasto lūgšanu namiņu, lūdzām par to, lai Jēzus mums palīdz būt draudzīgiem vienam pret otru un, lai nodarbībā mums izdotos iemācīties kaut ko jaunu par Jēzu.
 
Šajā svētdienā runājām par Jāni Kristītāju - kā Viņš gāja pie cilvēkiem un stāstīja par grēku nožēlošanu un kristīja tos (Mateja ev.3: 1-12).
Dievs Jānim bija paredzējis īpašu uzdevumu un nosauca viņu par Jāni Kristītāju. Līdz brīdim, kad Dievs Jānim pavēlēja doties pie cilvēkiem, Jānis dzīvoja tuksnesī, ģērbās kamieļvilnas drēbēs un viņa ēdiens bija siseņi un medus. Jāņa Kristītāja uzdevums bija mācīt cilvēkus, lai tie nožēlotu grēkus. Pēc grēku nožēlas Jānis tos kristīja ūdenī – Jordānas upē.
Bērniem, kristību nozīmi labāk izprast, palīdzēja eksperiments ar monētām ūdenī – pēc iegremdēšanas ūdenī no tumšām, neizteiksmīgām monētām tās kļuva gaišas un spīdīgas (ūdenim pievienots sāls un etiķis).


Rokdarbiņš- siseņi.
Par pamatu izmantojām olu vāciņus. Bērni ar „pirkstiņkrāsām” tos izkrāsoja un ar krāsainām stieplītēm izlocīja sisenim kājas, spārnus un radziņus.



Lai atkārtotu dzirdēto, ar koka cilvēciņiem izspēlējām „kristības ūdenī”.


Kā arī kopā ar mūziķiem dziedājām dziesmiņas. Bērniem ļoti patika dziesma „Labais Gans”, kur papildus dziedāšanai mācījāmies arī kustības. 

Nodarbības beigās palika laiks, lai paspēlētos ar rotaļlietām, kā arī spēlējām spēli ar viļņiem - ar zila auduma palīdzību veidojām dažāda izmēra viļņus, kuriem bērni gan skrēja cauri, gan leca pāri.

Uz tikšanos!
Ieva un Anita


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...