otrdiena, 2013. gada 12. februāris

UZRUNA BĒRNIEM: Ērgļi




Vai Tu kādreiz esi domājis kā putni iemācās lidot? Piemēram, klinšu ērglis, kurš taisa ligzdas ļoti augstu gaisā – klintīs, kokos vai augstu telefona stabos. Kā tādā augstumā var iemācīties lidot un nenokrist zemē?

Kad ērglis māca savu mazuli lidot, viņš to izgrūž no ligzdas. Mazais ērglēns sākumā krīt lejā, bet lielais ērglis lido zem viņa, izpleš savus spārnus un noķer savu mazuli un lido atkal augstu gaisā. Tad ērglis sagriežas slīpi, nomet putniņu no saviem spārniem un tas atkal krīt lejā, taču arī ērglis atkal lido zem sava krītošā mazuļa un noķer to uz saviem spārniem. Tā lielais ērglis vairākas reizes atkārto šo nomešanu un noķeršanu.
Tad, kad mazais ērglēns ir noguris, tad pieaugušais ērglis ieliek mazo putniņu ligzdā atpūsties. Un pēc laiciņa krišana un ķeršana sākas no gala. Tā tas turpinās līdz mazais putniņš pats iemācas kustināt savus spārniņus un droši lidot.

Līdzīgi Dievs rūpējas par tevi. Dievs Tevi mīl un arī Tevi māca. Dažreiz kādas mācību stundas Tev var šķist pārāk sarežģītas vai biedējošas, bet Dievs zina, ko Viņš dara. Dievs Tevi mīl un dzīvot kopā ar Dievu ir vēl drošāk nekā mazajam ērglēnam būt uz sava tēva spārniem.

Adaptēts pēc stāsta no Sam Doherty „Now I see it: The Art of Ilustration”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...